İlmi Mercek Dergisi Nisan 2010 Bülteni



Değerli okuyucumuz,

İlmi Mercek Nisan 2010 sayısında sizlere “SAYIN ADNAN OKTAR YUSUF SURESİ’NDE BİLDİRİLEN HZ. MEHDİ (A.S.)’A DAİR İŞARETLERİ AÇIKLIYOR” başlığını taşıyan makale ile ulaşıyor. Peygamberimiz (s.a.v.)’in hadislerinde, Kuran-ı Kerim’in Yusuf kıssasında anlatılan Hz. Yusuf (a.s.)’ın hayatıyla, Hz. Mehdi (a.s.)’ın hayatı arasında çok büyük benzerlikler olduğu haber verilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v.)’in verdiği bu bilgi doğrultusunda Kuran ayetlerine bakıldığında, Hz. Mehdi (a.s.) ile ilgili hadislerle çok mutabık olayların yer aldığı görülür (Doğrusunu Allah bilir). Uzun yıllardır tüm dünyada yayımlanan ve çok büyük teveccühle karşılanan eserleriyle Hz. Mehdi (a.s.)’ın nüzulünü ve İslam ahlakının dünya hakimiyetini müjdeleyen Sayın Adnan Oktar, gerek röportajlarında gerekse makalelerinde bu mutabık olaylara dikkat çekmektedir. Bu makalede, Hz. Yusuf (a.s.) kıssası ile Hz. Mehdi (a.s.)’ın benzerliklerini Sayın Adnan Oktar’ın anlatımından okuyacaksınız.


Soluduğumuz hava, % 77 azot, % 21 oksijen ve % 1 oranında karbondioksit ve argon gibi gazların karışımından oluşan son derece hassas dengelere sahiptir. Ancak bu son derece hassas dengeler üzerine kurulu dünya atmosferi, hidrokarbonlar adı verilen kimyasallar tarafından kirletilir. Bunlar ağaç ve fosil yakıtlar gibi maddelerin yanmasıyla ortaya çıkar. Ancak havada oluşan bu kirleticiler, Yüce Allah’ın yarattığı özel yöntemlerle temizlenir. Bu yöntemlerden biri de Kuran-ı Kerim’de bildirilen fotosentez işlemidir. “KURAN’IN BİLİMSEL MUCİZELERİNDEN: “NEFES ALAN SABAH”” başlıklı makalede 20. yüzyılın önemli keşifleri arasında yer alan fotosentez faaliyetinin, Allah’ın Kuran’da, “Kararmaya ilk başladığı zaman, geceye andolsun, ve nefes almaya başladığı zaman, sabaha;” (Tekvir Suresi, 17-18) ayetleriyle işaret ettiği Kuran’ın bilimsel mucizelerinden biri olduğunu okuyacaksınız.

Karşımızda duran bir insana veya aynaya baktığımızda kusursuz bir simetri hemen dikkatimizi çekerken, kirpikli hücrelerin iç organlarımızı asimetrik olarak yerleştirmesindeki hikmetler nelerdir? Aklı ve şuuru olmayan bu hücreler, nasıl olur da embriyoda henüz beyin dahi oluşmamışken sağı ve solu ayırt eder ve tüm insanlarda organları nereye yerleştirmeleri gerektiğini bilirler? Bu işlemler sırasında kirpikli hücrelerin oluşturdukları kabarcıkların işlevi nedir? Bütün bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını “VÜCUT İÇİNDE SAĞ-SOL AYIRIMI YAPAN KİRPİKLİ HÜCRELER” isimli makalede okuyabilirsiniz.

Bu ay derginizle birlikte Harun Yahya müstear ismiyle eserlerini yayınlayan dünyaca ünlü yazarımız Sayın Adnan Oktar’ın kıymetli eserlerinden biri olanALLAH AKILLA BİLİNİR isimli kitabını da hediye olarak alabilirsiniz.

Sizlere ulaşacak olan diğer konu başlıklarımız ise şunlardır:


KAPAK KONUSU:

Sayın Adnan Oktar Yusuf Suresi’ndeki Hz. Mehdi (a.s.)’a Dair İşaretleri Açıklıyor


İNSAN MUCİZESİ:

Usta Bir Kameraman Gibi Hareket Eden Beyindeki Hedef Takip Sisteminin Özellikleri

İMAN HAKİKATLERİ:

Canlılardaki Üstün Yapı ve Düzen Faydalı Ürünlere Örnek Oluyor

Canlılardaki Solmayan Renklerin Kaynağı Nedir?

Hücrenin Taklit Edilemeyen Özellikleri

Vücut İçinde Sağ - Sol Ayrımı Yapan Kirpikli Hücreler

İNSAN VÜCUDU:

Vücudumuz Gece ile Gündüzü Nasıl Ayırt Eder?

BİTKİ DÜNYASI:

Kuran’ın Bilimsel Mucizelerinden: “Nefes Alan Sabah”

Bu Sayıdaki Diğer Makaleler
İslam Dünyası’nda Geçen Ay
Türk İslam Birliği Yolunda...
Bu Ay Neler Var?
Bir Ayet Bir Açıklama
Ebcedlerde Ahir Zaman
Dağlardaki Radyo Alıcıları
Fosiller Evrimi Yalanlıyor
Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Belirleniyor?
Laktik Asit Spor Yaparken Nasıl Enerji Verir?
Darwinist Neleri Düşünmez?

HEDİYE KİTAP:

Allah Akıllan Bilinir