TÜRK LİDERLER ÖVGÜYÜ HAK ETTİ

TÜRK LİDERLER ÖVGÜYÜ HAK ETTİ

Ne Demişti

8 Mart 2008 tarihli Basın Toplantısı

Adnan Oktar: Karabağ doğru kanayan bir yara. Orada çok ciddi bir haksızlık ciddi bir zulüm, ciddi bir katliam yaşandı. Bunun dünya kamuoyunda çok ciddi gündeme getirilmesi gerekir. Ermeniler bizim kardeşimizdir, dostumuzdur, ama burada yapılan da bir zülumdur. Ne Ermenilerin Türklere, ne Türklerin Ermenilere bir düşmanlığı kabul edilebilir bir şey değildir. Osmanlı döneminde kardeşçe, dostça birarada yaşadık. Çok değerli bilim adamları, sanatçılar çıktı Ermeniler içerisinden. Türk devletine, Osmanlı’ya son derece sadıktılar. Hiç bir sorunumuz yoktu bu sonradan çıkarılan bir fitnedir. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Şefkatle, sevgiyle birbirimize yaklaşmamız gerekir. Ermeniler zaten ehl-i kitaptır. Allah’a inanan insanlardır, saygıyı, sevgiyi, hürmeti iyi bilen insanlardır. Bu gibi tahriklere hiç bir kapılmamaları lazımdır.



Başkent TV, 24 Nisan 2009

Adnan Oktar: Ermenistan’la bizim aramızdaki muhabbet, sevgi, kardeşlik çok eskiye dayanır. Bunu egoist, bencil bir üslupla, sevgisiz bir üslupla kırmaya çalışanlar karanlık mihraklar. Bu oyuna gelmemek lazım,onlar bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz, Osmanlı döneminde biz onlarla iç içeydik. Biz onlara niye Millet-i Sadıka dedik, niye sadık millet dedik, demek ki Allah onlarda bir güzellik meydana getirmiş, güzel ahlak meydana getirmiş. Fakat bu insanlara sevginin dışında, eğer egoistlik, bencillik, hırs, kin sunulmaya kalkarsa bazı kişiler, bu çok çirkin olur, çok yanlış olur yani bu çok ayıptır. Onlar bizim dostumuz, kardeşimiz, sevgiyle, muhabbetle yaklaşılması lazım. Sevgi hepsini çözecektir göreceksiniz, Karabağ’da niçin dursunlar, yani niçin sınır kapılarını açmasınlar, niye bir düşmanlık anlayışı olsun ve niye bir intikam anıtları olsun? Bunların hepsi suni şeylerdir, zorlama şeylerdir, bunların tamamı kalkacak, benim bütün söylediklerimin doğru çıktığını göreceksiniz.
Ne Oldu

Yeni Şafak,19 Şubat 2010


ABD Temsilciler Meclisi eski üyesi Robert Wexler, Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşmelerden dolayı hükümeti kutladı. SETA Vakfı Washington Ofisi tarafından düzenlenen "Model Ortaklık: Türkiye-Amerikan İlişkilerine Yaratıcı Yaklaşımlar" başlıklı panelde konuşan Wexler, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilere destek verdi. İki ülke arasındaki ilişkilerde gelinen noktanın sevindirici olduğunu ifade eden Wexler, her iki ülkenin liderlerinin de barış için büyük riskler aldığını ve övgüyü hak ettiklerini söyledi.