İlmi Araştırma Dergisi Nisan 2010 Bülteni


Değerli okuyucumuz,


İlmi Araştırma derginiz bu ay da birbirinden önemli konuların yer aldığı makalelerle sizlere ulaşıyor. Nisan 2010 sayısının kapak konusu, “Sayın Adnan Oktar’ın, Konuşmalarında İslam Ahlakının Hakimiyeti ve Mehdiyet Konularına Özel Yer Ayırması, Kuran Ahlakının Bir Gereği ve Peygamberimiz (s.a.v.)’ın Bir Sünnetidir” başlığını taşıyor.

Sayın Adnan Oktar yaptığı tüm radyo ve televizyon röportajlarında ve sohbetlerinde Mehdiyet konusuna özel önem vermekte ve bu konuya geniş yer ayırmaktadır. Kuşkusuz ki bu durum, her konuda olduğu gibi Sayın Adnan Oktar’ın kendisine Kuran ayetlerini ve Peygamberimiz (s.a.v.)’in sünnetini rehber edinmesinden kaynaklanmaktadır. Yazıda yer alan ara başlıklar şunlardır:

1-Hz. Mehdi (a.s.)’dan bahsedilmesi ve Hz. Mehdi (a.s.)’ın gelişinin Müslümanlara müjdelenmesi Peygamberimiz (s.a.v.)’in bir sünnetidir.
2-1400 yılı aşkın bir süredir tüm büyük İslam alimleri Müslümanlara Hz. Mehdi (a.s.)’ın gelişini müjdelemiş; eserlerinde ve sohbetlerinde bu konuya geniş yer ayırmışlardır.
3-Yüce Rabbimiz, Hz. Adem (a.s.)’dan ve dünyanın yaratılışından bu yana, tüm dünyayı Mehdiyet için hazırlamıştır.
4-Kuran’da İslam ahlakının tüm yeryüzüne hakim olacağı vadedilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v.) de, 14 asırdır hasretle beklenen bu büyük olaya Hz. Mehdi (a.s.)’ın vesile olacağını bildirmiştir. Mehdiyet’ten bahsedilmesini önemsiz ve gereksiz görmek, İslam ahlakının hakimiyetini de önemsiz görmek olur.
5-Kuran’da, tarih boyunca kötülerle iyilerin, deccaliyet ile Mehdiyet’in, batıl ile hak dinin bir mücadelesi olduğu bildirilmiştir. İşte ahir zamanda deccaliyeti yenecek olan güç ve hemen her sorunun çözümü de Mehdiyet olacaktır.
6-Kimi insanların Hz. Mehdi (a.s.)’ın gelmesini istememelerinin altında dünyaya yönelik menfaat kaygıları yatar.
7-Hz. Mehdi (a.s.)’ın gelişi Allah’ın yarattığı bir kaderdir. Aleyhte yürütülen hiçbir çaba, bu müjdenin gerçekleşmesine engel olamayacaktır.
Bu önemli makalede “Mehdiyet’i Gündeme Getirmekten Kaçınmak Samimiyetsizlik Olur”, “Ev Mücahitliği Mantığı Büyük Yanılgıdır” başlıkları altında Sayın Adnan Oktar’ın konu ile ilgili röportajlarında yaptığı açıklamaları okuyabilirsiniz.

Sizlere Nisan 2010 sayımızda ulaşacak olan bir diğer önemli konu ise “Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Bardakoğlu’nun İslam Ahlakına Davet Eden Sözleri” Başlığını taşıyor.

Bazı insanların göz ardı ettiği bir Kuran hükmü olan selam vermek ile ilgili olarak ayetlerde Rabbimiz ne buyurmuştur? Müminlerin birbirine selam vermesinin önemi ve ahir zamanda insanların birbirine selam vermemesi hakkında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hadislerinde hangi bilgileri aktarmıştır? Bu konu“Kuran Ahlakında Selam Vermenin Önemi” başlıklı makalede sizlere ulaşıyor.

Her ay olduğu gibi bu ay da sizlere eserleri tüm dünyada tanınan Sayın Adnan Oktar’ın önemli eserlerinden biri olan ve günümüzde dünya üzerindeki ahlaki dejenerasyonu organize eden ve adeta bir ağ gibi tüm ülkelerde uzantıları bulunan bir sosyal yapıyı tanımlayan KARA KLAN isimli kitabını da hediye ediyoruz.

Derginizde yer alan konuların başlıkları ise şunlardır:

KAPAK KONUSU:

Sayın Adnan Oktar’ın, Konuşmalarında İslam Ahlakının Hakimiyeti ve Mehdiyet Konularına Özel Yer Ayırması, Kuran Ahlakının Bir Gereği ve Peygamberimiz (s.a.v.)’ın Bir Sünnetidir

MAKALELER:

- Sayın Adnan Oktar Hz. Mehdi (a.s.)’ın Üstün Ahlakını ve Fiziksel Özelliklerini Anlatıyor
- Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Bardakoğlu’nun İslam Ahlakına Davet Eden Sözleri
- İnceleme: Tüm Canlıları ve Eşya Alemini Yaratan Allah'tır.
- Allah İnsanlarla Çok İlgilidir ve Çok Merhametlidir.

Güncel
Bir Ayet Bir Açıklama
400 Derecelik Hidrotermal Bacaları Uzaktan Algılayan Yengeç Gözü
Kısa Kısa...
Adnan Oktar Ne Demişti? Ne Oldu?
Kuran Ahlakında Selam Vermenin Önemi
Sakınılması Gereken Bir Davranış Bozukluğu: Kıskançlık
Müminler Allah’ın Rahmetini Umut Ederek Konuşurlar

HEDİYE KİTAP:

Kara Klan