İLMİ MERCEK HAZİRAN 2009



İlmi Mercek Dergisi Haziran 2009 Bülteni

Değerli okuyucumuz,

  • Domuz gribi nasıl ortaya çıkar ve hangi koşullarda bulaşır?
  • Bu bulaşıcı hastalık hangi yönüyle Dünya Sağlık Örgütü’nde ve dünya çapındaki devlet yetkililerinde büyük bir tedirginlik oluşturmaktadır?
  • 30 ülkede binlerce kişiye bulaşan ve ölüme yol açan domuz gribine, Peygamber Efendimiz (sav)’in hangi hadisinde dikkat çekilmiştir?
  • Kuran-ı Kerim’de yasaklanan bir yiyecek olan domuz etinin haram kılınmasının hikmetleri nelerdir?
  • Sayın Adnan Oktar domuz gribi hakkında hangi tespitlerde ve çözüm önerilerinde bulunmuştur?
  • Bu çözüm önerilerinden hangileri hayata geçirilmeye başlanmıştır?

Küresel bir salgın olarak nitelendirilen domuz gribinin kapak konusu edildiği Derginiz İlmi Mercek Haziran 2009 sayısında da size birbirinden ilgi çekici konularla ulaşıyor. Peygamber Efendimiz (sav)’in günümüzden asırlar önce haber verdiği olayların günümüzdeki yansımalarından örneklerini bu sayımızda bulabilirsiniz. Domuz gribinin konu alındığı makaleyi büyük bir ilgiyle okuyacak ve mübarek Peygamber Efendimiz (sav)’in ilmine bir kere daha şahit olacaksınız.

Dünya tarihi incelendiğinde, insanlığın hiçbir dönemde son yıllardakine benzer büyük gelişmeler yaşamadığı görülmektedir. Özellikle teknoloji alanında 20. yüzyıl boyunca kaydedilen gelişmeler geçmiş dönemlerde yaşanmamıştır. Bundan yalnızca 100 yıl önce bir insana dünyanın bugünkü durumu gösterilmiş olsa kuşkusuz oldukça şaşırırdı. Hatta 100 yıl önce değil, bundan 15-20 yıl önce bir insana internet teknolojisinden bahsedilse, bunu son derece uzak, belki 100 yıl sonra ancak ulaşılabilecek bir gelişme olarak değerlendirirdi. Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerin en önemli yönü ise bu gelişmelerin günümüzden 1400 yıl önce Peygamber Efendimiz (sav) tarafından ahir zaman alameti olarak bildirilmiş olmasıdır. Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde bildirdiği diğer alametler gibi teknolojik alametler de bugün aynı şekilde gerçekleşmekte ve tüm Müslümanlara önemli bir dönemi müjdelemektedir. Görülen odur ki, yaklaşmakta olan Altınçağ her türlü teknolojinin en üst seviyede yaşandığı, insanların önüne binlerce nimetin sunulduğu, son derece ihtişamlı bir dönem olacaktır. (Doğrusunu Allah bilir.)

Ahir Zamana Yönelik Teknolojik İşaretler yazısında, hadislerde Deccal'in çıkış alametleri ve bu dönemde meydana gelecek gelişmeler hakkında da çeşitli bilgiler verildiğini okuyacak ve bu hadislerin günümüze işaret etmesi muhtemel olanlarından bazılarını bulacaksınız.

Derginizde yer alan bazı konu başlıkları ve konu özetleri ise şunlardır:

KAPAK KONUSU:
Peygamberimiz (sav)’in Hadislerinde Ahir Zamanda Yaşanacak Domuz Gribine İşaret Edilmektedir

HAYVANLAR ALEMİ
Çöl Şartlarında Yaşayan Canlıların Kullandığı Taktikler

BİTKİ DÜNYASI
Kuru Yapraklarını Besine Dönüştüren Kanarya Bitkisi

AHİR ZAMAN
Ahir Zamana Yönelik Teknolojik İşaretler

İMAN HAKİKATLERİ
Petek Yapımında İlk Aşama: Balmumu Üretimi

İNSANIN YARATILIŞI
Vücut İçinde Oksijen Dağıtan Molekül: Hemoglobin

HAYVANLAR ALEMİ
Sıcak Su Ağızlarında Kimyasal Besin Üreten Canlılar

Bu Sayıdaki Diğer Makaleler
İslam Dünyası’nda Geçen Ay
Bu Ay Neler Var?
Türk İslam Birliği Yolunda...
Fosiller Evrimi Yalanlıyor
Darwinist Neleri Düşünmez?
Kuran Bilgisi: Sebe Suresi
Birleşik Proteinler Şeker Hastalığını Nasıl Önler?
Gün içinde gıdalardan alınan şeker fazlasının vücutta depolanması gerekir. Bu işlem insan yaratıldığı ilk andan itibaren vücuttaki son derece kompleks ve teknoloji harikası olan proteinlerin birleşmesi ile gerçekleşir. Hayatımız boyunca ihtiyacımız olan tüm enerjiye proteinlerin bu birleşme işlemi sayesinde kavuşuruz. Proteinlerin yapısında veya işleyişindeki en ufak bir bozukluk sonucunda isevücut ihtiyacı olan enerjiyi karşılayamaz ve şeker hastalığı kaçınılmaz olur.

HEDİYE KİTAP:
HAYVANLARDA GÖÇ MUCİZESİ



mesajkutusu.blogspot.com

Sitemiz kez ziyaret edilmiştir