İLMİ ARAŞTIRMA HAZİRAN 2009



İlmi Araştırma Dergisi Haziran 2009 Bülteni

İnsan son derece aciz bir varlıktır. Tek bir virüse yenik düşebilir, bedeninde kontrolsüzce üreyen tek bir hücrenin vesilesiyle ölebilir. Yalnızca soğukta kalması, biraz uzun zaman güneşte kalması, yıkamadan bir meyveyi yemesi, gözüne yalnızca tek bir toz tanesi kaçması, biraz fazla yemek yemesi, biraz uykusuz kalması ciddi hastalıkların oluşması için yeterli birer sebeptir. Ancak ilk bakışta olumsuzluk gibi görünen bu durumların aslında çok önemli hikmetleri vardır. Allah her şeyi mükemmel yaratmaya kadir olduğuna ve dilediği anda kusursuz yarattığına göre, dünya hayatı, özel olarak eksik ve kusurlu yaratılmıştır. İnsana acizlik, özel olarak diğer canlılardan çok daha fazla ve kapsamlı şekilde verilmiştir. Bir çınar ağacı yüzlerce yıl yaşayabilirken, insanın ortalama ömrünün 70-80 yıl olması bu özel yaratılış sebebiyledir. İnsanın, bu özel yaratılışı görüp anlaması gerekmektedir. Rabbimiz kusursuz yaratmaya kadirdir ancak imtihanın gereği olarak dünya hayatını bir hayli kusurlu yaratmıştır. Allah’ın yüce sanatının asıl olarak tecelli edeceği yer ise ahirettir.

Derginiz İlmi Araştırma bu ay size acizliklerin yaratılmasının hikmetlerinin konu edildiği İnsanın Aciz Yaratılmasının Ardındaki Hikmetler başlıklı kapak yazısı ile ulaşıyor. Derginizde yer alan diğer bir konu ise şeytanın insanı oyalama taktiklerinden biri olan erteleme.

Şeytanın insanların bazılarına verdiği sinsi telkinlerden biri, “din ahlakını yaşamayı erteleme”ye yöneliktir. Şeytanın telkinine kanan bir kişi, sonsuz hayatını etkileyecek bu konuyu ileride kolayca telafi edebileceği bir vakti olduğunu düşünür. Bir saat sonra, bir hafta sonra, bir ay sonra, gelecek yıl veya yaşı daha ilerlediğinde yapabileceğinden kendince emin olduğu için Kuran ahlakını yaşamayı ertelemekte bir sakınca görmez. Oysa Yüce Allah’ın her insana dünya hayatında tanıdığı süre bir gün mutlaka sona erecektir ve bu sürenin bir yıl mı, bir ay mı, bir gün sonra mı ya da şimdi mi sona ereceği yalnızca Allah Katında bellidir. Bu nedenle din ahlakına göre yaşamayı ertelemek büyük bir gaflettir.

Derginizde yer alan diğer bazı konu başlıkları ve özetleri ise şöyledir:

KAPAK KONUSU:
İnsanın Aciz Yaratılmasının Ardındaki Hikmetler
İnsan son derece aciz bir varlıktır. Tek bir virüse yenik düşebilir, bedeninde kontrolsüzce üreyen tek bir hücrenin vesilesiyle ölebilir. Yalnızca soğukta kalması, gözüne yalnızca tek bir toz tanesi kaçması, biraz fazla yemek yemesi, biraz uykusuz kalması gibi sebepler, ciddi hastalıkların oluşması için yeterlidir.

“Ertelemek ancak inkarda artıştır...” (Tevbe Suresi, 37)

Kaderinde belirlenen süre kadar yaşayacak bir insanın, bu süreyi uzatması veya yavaşlatması olanaksızdır. Şeytanın önemli bir taktiği olan ‘ileride yaparım mantığı’, onun insanlara oynadığı en önemli oyunlardan biridir. Şeytan hep ertelemeyi, hayırlı ve güzel işleri sonraya bıraktırmayı, insanı boş işlerle oyalamayı ister. Halbuki Allah'ın emrettiği önemli sorumlulukları görmezden gelmek veya geciktirmek, kişiyi sorumluluktan muaf tutmaz.

KURAN AHLAKI
İnsanları Çevreleyen Sinsi Bir Hastalık: Gaflet

İNCELEME
Cilalı Taş Devri Bir Aldatmacadır

KURAN AHLAKI
Müminlerin Yüzlerindeki Mutluluğun Sırrı: Herşeyin Hayırla Yaratıldığını Bilmek

İNSAN KARAKTERLERİ
Basit İnsanların Ahlakı: Mesleğe Göre Karakter Sergilemek

Bu Sayıdaki Diğer Makaleler
Ekonomik Krizin Dünya Çapındaki Etkileri Giderek Artıyor
Gerçek Din Ahlakı Allah’ın Bildirdiği Gibi Yaşanan Ahlaktır
Adnan Oktar Ne Demişti? Ne Oldu?
İmam Rabbani’den Günümüze Hikmetli Mesajlar
Adnan Oktar’ın Röportajlarından Ahir Zaman Sohbetleri
Müminlerin Güzel Ahlakı: Merhameti Birbirlerine Tavsiye Edenlerden Olmak
Bir Ayet Bir Açıklama
Köpek Balıklarının Elektrik Algılama Sistemi

HEDİYE KİTAP:
İMAN HAKİKATLERİNİN ÖNEMİ



mesajkutusu.blogspot.com

Sitemiz kez ziyaret edilmiştir