Adnan Oktar'dan Vatan'a Yalanlama: Kuyruk Acısı Var!


Vatan gazetesinde yer alan iftira haberine Bilim Araştırma Vakfı'ndan sert cevap geldi.

Vatan gazetesinin 28.06.2010 tarihli sayısının 13. sayfasında Sayın Adnan Oktar ve Bilim Araştırma Vakfı ile ilgili çıkan haber baştan sona uydurma bir haberdir:

1.      Haberin içeriğinde belirtildiği şekilde İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, Sayın Adnan Oktar ve Bilim Araştırma Vakfı aleyhinde açılmış yeni bir dava mevcut değildir.

2.      İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinin Sayın Adnan Oktar ve Bilim Araştırma Vakfı hakkında 10 yıldır devam eden davada verdiği 3 yıllık hapis cezası hükmü ise Yargıtay tarafından bozulmuştur.

3.      Yargıtay, 2 Ağır Ceza Mahkemesinin kararını bir çok yönden hatalı bulduğu için kaldırmıştır. Ve yeniden yargılama kararı vermiştir. Dolayısıyla yeni açılan bir dava yoktur. Haklı olarak da bu mahkemeden beraat beklemekteyiz.

4.      Bu iddaların yalan olduğunu anlamak için 2. Ağır Ceza mahkemesinde yeniden görülmeye başlayacak olan davanın 2010/32 nolu dosyasına tüm basın mensupları bakabilirler. Haberin baştan sona yalan olduğu bu şekilde kolaylıkla görülecektir. Vatan gazetesi bizlerle ilgili hazırladığı haberlerde sıkça yaptığı gibi akıl almaz bir cesaretle ve pervasızlıkla yeniden yalan söylemiştir.

5.      Vatan gazetesinin bu haberinin asıl sebebi ise Sayın Adnan Oktar'ın ve BAV'ın son zamanlarda Materyalizm ve Darwinizm'e vurduğu darbelerdir. Bu darbeler, malum çevrelerde şiddetli bir paniğin meydana gelmesine sebep olmuştur.

6.      İddia edilen Ergenekon örgütünün fikri temelinin tamamen ortadan kalkmasına vesile olarak ezilmesinde çok büyük emeği geçen BAV'a karşı, iddia edilen Ergenekon örgütüne karşı ılık bir üslup kullanan Vatan gazetesinin neden böyle bir öfke duyduğunu anlamak zor değildir.

7.      Fakat basına halihazırda söylemediğimiz ve bu sebeple basının henüz haberinin olmadığı asıl ve büyük, önemli bir sebep var. Bu haberin yapılmasının gerçek nedeni Nuran Yelkenci, Tülin Uyar Muslu, Cihan Muslu'nun, şantaj çetesi kurmak, şantaj çetesi yönetmek, yalan yere gizli tanıklık yapmak, iddiası ile polis tarafından yapılan ani baskınla göz altına alınmalarıdır. Kübra Yelkenci, Önder Yelkenci ve İlkay Uyar'ın da dahil olduğu soruşturmada adı geçen kişilerin evlerinde arama yapılmış, bir çok delil içeren malzemeye polis tarafından el konulmuştur. Diğer birçok kişi hakkında da soruşturma devam etmektedir.

8.      Soruşturma kapsamındaki bu kişiler Vatan gazetesinin ve Fatih Altaylı'nın çok yakından tanıdığı ve desteklediği. irtibatta olduğu kişilerdir. İddia edilen ergenekon örgütünün kışkırtmaları ile bu kişiler aleyhimizde bir çok mesnedsiz dava açılmasına sebep olmuştur. Ama şu an işin iç yüzü ortaya çıkmış, polis olaya el koymuştur.

9.      Bu kişiler Vatan gazetesinin bugünkü nüshasında yayınlanan uydurma iddiaları da ortaya atan kişilerdir. Ancak şu an haklarında şantaj ve çete mensubu olmaktan savcılıkça kovuşturma devam etmekte ve polis tarafından halen bu çete operasyonu sürdürülmektedir.

10.  Vatan gazetesinin kuyruk acısının ve paniğinin sebebi budur. Kamuoyuna duyurulur.
Bilim Araştırma Vakfı