İLMİ ARAŞTIRMA DERGİSİ MAYIS 2010 BÜLTENİ





Değerli okuyucumuz,

Derginiz İlmi Araştırma Mayıs ayında da yine çok önemli konulardaki makalelerle sizlere ulaşıyor.

Münafıklar, Kuran’da pek çok Ayette anlatılan ve Müminlerin dikkat etmeleri bildirilen insanlardır. Bu nedenledir ki, kendisine Kuran’ı rehber edinen bir mümin, münafıklara karşı dikkatli olmak, onların özelliklerini bilmek durumundadır. Çünkü Kuran ahlakını yaşayan her mümin topluluğu, mutlaka münafıklarla karşılaşacaktır. Sayın Adnan Oktar da bu nedenle röportajlarında sık sık münafıklarla ilgili açıklamalar yapmakta ve tüm Müslümanları münafıklara ve şeytanın en büyük oyunlarından biri olan münafıklık tehlikesine karşı uyarmaktadır.

“Sayın Adnan Oktar Münafıklık Tehlikesini ve Hz. Mehdi (a.s) Dönemindeki Münafıkları Anlatıyor” başlığını taşıyan kapak konusunu büyük bir ilgiyle okuyacaksınız.

Derginizde yer alan başka bir makale ise Sayın Adnan Oktar’ın Seyyid Salih Özcan Hocaefendi ile Sohbeti başlığını taşıyor.

Sayın Adnan Oktar’ın her gece saat 22.00’de çeşitli uydu kanallarıyla birlikte www.harunyahya.tv adresinden canlı olarak yayınlanan, aynı anda 106.4 Mavi Karadeniz radyodan da dinlenebilen “Adnan Oktar’la Baş Başa” programının 10 Nisan 2010 tarihindeki konuğu Seyyid Salih Özcan Hocaefendi’ydi. Bediüzzaman Said Nursi’nin halen yaşamakta olan az sayıdaki talebelerinden biri olan Seyyid Salih Özcan Hocamız, Said Nursi ile bizzat tanışma ve Said Nursi’nin İslam ahlakının yayılması için verdiği ilmi mücadeleye ve sohbetlerine katılma şerefine nail olmuş muhterem bir şahıstır. Tüm hayatını Kuran ahlakını yaşama ve Risaleleri yayma amacıyla geçirmiş olan Salih Özcan Hocamız, Sayın Adnan Oktar ile gerçekleştirdiği sohbet esnasında Bediüzzaman Said Nursi’nin özel sohbetlerinde kendisine Hz. İsa (a.s.), Hz. Mehdi (a.s.) ve İslam ahlakının dünya hakimiyeti hakkında verdiği müjdeleri açıklamıştır. Konunun detaylarını derginizde okuyabilirsiniz.

Hz. Muhammed (s.a.v.)’in vefatından sonra yaşanan “Dört Halife Dönemi”, İslam dininin Arap Yarımadası’nın sınırlarını aşarak yayıldığı bir dönemdir. Önemli zaferlerin kazanıldığı ve Müslümanların huzur ve refah içinde bir hayat sürdürdükleri bu dönem, Peygamberimiz (sav)’in ahir zamanda Hz. Mehdi (a.s.)’ın nüzulü ve Hz. İsa (a.s.)’ın zuhuru ile müjdelediği Altınçağ’ın geçmişteki güzel bir örneğidir. Bu dönemin ilk halifesi olan Hz. Ebu Bekir (r.a.), merhametli, kararlı ve adil yönetim anlayışının yanı sıra her koşulda sergilediği İslam ahlakı ile kendisine üstün başarılar nasip olmuş örnek bir Müslümandır. Bu konuyu içeren ve Hz. Ebu Bekir (r.a.)’ın güzel ahlakını anlatan makaleyi de büyük bir ilgiyle okuyacaksınız.

Her ay olduğu gibi bu ay da derginizle birlikte sizlere 300’ü aşkın kitabı büyük bir teveccühle takip edilen yazar Sayın Adnan Oktar’ın eserlerinden biri olan ve büyük bir ilgiyle okuyacağınız SONSUZLUK BAŞLAMIŞ DURUMDA isimli kitabı da sizlere ulaşıyor.

Derginizde yer alan konuların başlıkları ise şunlardır:

KAPAK KONUSU:

Sayın Adnan Oktar Münafıklık Tehlikesini ve Hz. Mehdi (a.s.) Dönemindeki Münafıkları Anlatıyor

MAKALELER:

Sayın Adnan Oktar’ın Seyyid Salih Özcan Hocaefendi ile Sohbeti
Sıddık İsmi ile Şereflendirilen Hz. Ebu Bekir (r.a.)’ın Üstün Ahlakı
Sayın Adnan Oktar Hz. Mehdi (a.s.)’ın İlmi Mücadelesini ve Mücadele Ortamını Anlatıyor -2-
İnceleme: İman Etmeyenler Kendilerini Nasıl Kandırırlar?

Güncel
- Türk Bilim Adamları “İnsülin Üreten Hücre” Geliştirdi
- Tamamen Oksijensiz Ortamda Yaşayan Deniz Canlısı Keşfedildi
- Kansere Karşı Nanoteknolojik Robot
- Zebra Balığı Hasarlı Kalbi İyileştiriyor
- Elden Bin Kat Daha Hassas Robot Üretildi
- Organ Naklinde Büyük Gelişme: Soluk Borusu Nakli
Bir Ayet Bir Açıklama
Kısa Kısa...
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: CERN, Darwin’i ve Materyalizmi Sarstı mı?
Adnan Oktar Ne Demişti? Ne Oldu?

HEDİYE KİTAP:

Sonsuzluk Başlamış Durumda