HZ. İSA (A.S.) VE HZ. MEHDİ (A.S.) BU YÜZYILDA GELECEK



ALTIN YALDIZ BASKILI, DERİ CİLT, 3. HAMUR KAĞIT, 720 SAYFALIK BU BÜYÜK BOY ESERİ ÇOK YAKINDA TÜM KİTAPEVLERİNDE BULABİLİRSİNİZ. ADEM YAKUP TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ BU EŞSİZ ESERİ KİTAPÇILARINIZDAN İSTEYİNİZ.


  1. İb­ni Asa­kir di­yor ki: Ebu Sa­id Ah­med b. Mu­ham­med Bağ­da­di (ara­da­ki ra­vi sil­si­le­si ile) ri­va­yet et­ti. Enes b. Ma­lik (r.a.)'dan O de­di ki, Re­su­lul­lah (s.a.v.) bu­yur­du:

    Kim bir din kar­de­şi­nin Al­lah yo­lun­da bir ih­ti­ya­cı­nı gö­rür­se, Al­lah Tea­la onun için, gün­düz­le­ri­ni oruç­la, ge­ce­le­ri­ni de iba­det­le ge­çir­miş­çe­si­ne şu DÜN­YA­NIN YE­Dİ BİN YIL­LIK ÖM­RÜ MÜD­DE­TİN­CE se­vap ya­zar.


  2. İbni Adiyy diyor ki: Ebu İshak, İbrahim b. Abdullah Nebti, (aradaki ravi silsilesi ile) rivayet etti. Enes b. Malik (r.a.)'dan O dedi ki, Resullullah (s.a.v.) buyurdu:

    Dün­ya­nın öm­rü, ahi­ret gün­le­rin­den ye­di gün­dür. Al­lah Tea­la bu­yur­du ki: "SE­NİN RAB­Bİ­NİN YA­NIN­DA­Kİ BİR­ GÜN, Sİ­ZİN SAY­DI­ĞI­NIZ BİN YIL Gİ­Bİ­DİR."


  3. İbni Ebi Dünya, Zemmil Emel'inde diyor ki: Ali b. Said, Hamza b. Hişan'dan, O da Said b. Cubeyr'den rivayet ettiler ki,
    Dünya, ahiret haftalarından bir haftadır.


  4. İbni Ebi Hatem, Tefsir'inde İbni Abbas'dan rivayet etti ki:
    Dünya, ahiret haftalarından bir hafta olup, yedi bin senedir ve bunun altı bini geçmiştir.

  5. İbni Abbas'dan sahih olarak nakledilen Şöyle bir rivayet vardır:

    O dedi ki: Dünya yedi gündür. Her bir gün bin yıl gibidir. Ve Resulullah (s.a.v.) de onun sonunda gönderildi.

  6. Ta­ba­ra­ni Ke­bi­ri’nde di­yor ki, Ah­med b. Nadr el-As­ke­ri ve Ca­fer b. Mu­ham­med-ül Fer­ya­bi nak­let­miş­ler ki; (Ra­vi sil­si­le­si ile) Dak­kak b. Zeyd-i Cü­he­ni'den ri­va­yet et­ti­ler. O de­di ki:

    Ben gör­dü­ğüm bir rü­yayı Re­sulul­lah (s.a.v.)'a an­lat­tım. Bu rü­ya­da Pey­gam­ber (s.a.v.) ye­di ba­sa­mak­lı bir min­be­rin en üst ba­sa­ma­ğın­da idi. O bu­yur­du ki: YE­Dİ BA­SA­MAK­LI GÖR­DÜ­ĞÜN MİN­BER ŞU DÜN­YA­NIN ÖM­RÜ OLAN YE­Dİ BİN SE­NE­DİR, BEN DE ONUN SON Bİ­NİN­DE OLA­CA­ĞIM.

  7. İbni Abd-il Hamid, Tefsir'inde diyor ki; Muhammed b. Fadl, Hammad b. Zeyd'den, O da Yahya b. Atik'den, O da Muhammed b. Sirin'den, O da Müslüman olmuş kitap ehli birisinden rivayet ettiler ki:

    Al­lah, gök­le­ri ve yer­le­ri al­tı gün­de ya­rat­mış­tır. Rab­bi­min ya­nın­da bir gün, si­zin dün­ya ha­ya­tın­da say­dı­ğı­nız bin yıl gi­bi­dir. VE DÜN­YA­NIN ECE­Lİ AL­TI GÜN­DÜR, YE­DİN­Cİ GÜN­DE KI­YA­MET KO­PA­CAK­TIR. AL­TI GÜN GİT­MİŞ­TİR VE SİZ YE­DİN­Cİ GÜN­DE­Sİ­NİZ.

  8. Pey­gam­ber (s.a.v.) za­manında, Adem (a.s.)'dan be­ri 5600 yıl geç­miş ol­du­ğu ko­nu­sun­da Ah­med İb­ni Han­bel İleli’n­de nak­let­ti. İs­ma­il b. Ab­dül­ke­rim, Ab­düs­sa­med'den, o da Vehb'den ri­va­yet et­ti:

DÜNYADAN BEŞ BİN ALTI YÜZ YIL GEÇMİŞTİR.


GÜNEŞ YAYINCILIK
TEL: (0212) 220 26 87
ADRES: Talatpaşa Mah. Emirgazi Caddesi İbrahim Elmas İşmerkezi
A Blok Kat 4 Okmeydanı - İstanbul


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir