Akan Ka­nı An­cak Türk-İs­lam Bir­li­ği Dur­du­rur


Doğu Tür­kis­tan’da son bir haf­ta­dır ya­şa­nan zu­lüm, Müslüman kar­deş­le­ri­mi­zin ilk de­fa kar­şı­laş­tık­la­rı bir du­rum de­ğil­dir. Do­ğu Tür­kis­tan­lı kar­deş­le­ri­miz yak­la­şık 60 yıl­dır tür­lü iş­ken­ce­le­re ma­ruz ka­lı­yor­lar ve akıl al­maz bas­kı al­tın­da­lar. Fi­lis­tin’de Müs­lü­man­lar ya­rım as­rı aş­kın sü­re­dir kat­le­di­li­yor­lar. Ken­di top­rak­la­rın­da sür­gün ha­ya­tı ya­şı­yor­lar. Irak’tan he­men her gün ölüm ha­be­ri ge­li­yor. Ker­kük­lü kar­deş­le­ri­miz ölüm kor­ku­suy­la ya­şı­yor. Kı­rım’da Müs­lü­man­lar zor­luk­lar al­tın­da var­lık­la­rı­nı de­vam et­tir­me­ye ça­lı­şı­yor­lar. Af­ga­nis­tan’da ne­re­dey­se her­gün Müs­lü­man ka­nı dö­kü­lü­yor, Pa­kis­tan’da bin­ler­ce Müs­lü­man ken­di ül­ke­sin­de mül­te­ci ko­nu­mu­na düş­tü. Ya­kın geç­miş­te Bos­na­lı Müs­lü­man­lar tüm dün­ya­nın gö­zü önün­de, Av­ru­pa’nın or­ta­sın­da, acı­ma­sız­ca soy­kı­rı­ma ta­bi tu­tul­du. Pek çok ül­ke­de ha­pi­sa­ne­ler, dü­şün­ce­le­rin­den ve inanç­la­rın­dan ötürü tu­tuk­lan­mış olan Müs­lü­man­lar­la do­lu. Bu acı­la­rın, bu kat­li­am­la­rın, bu sı­kın­tı­la­rın, bu çi­le­le­rin hiç­bi­ri ye­ni de­ğil. Müs­lü­man­lar, ne­re­dey­se yüz­yıl­dır bas­kı al­tın­da acı­ma­sız­ca ezi­li­yor. Bu fit­ne­nin son bul­ma­sı, akan ka­nın dur­ma­sı ise an­cak Türk İs­lam Bir­li­ği’nin ku­rul­ma­sıy­la müm­kün­dür. Fi­lis­tin’i, Irak’ı, Af­ga­nis­tan’ı, Do­ğu Tür­kis­tan’ı, Kı­rım’ı, Ker­kük’ü, Mo­ro’yu kur­ta­ra­cak açık, net ve tek ke­sin çö­züm Türk İs­lam Bir­li­ği’dir.

Ar­tık da­ha faz­la Müs­lü­man ka­nı ak­ma­ma­sı, İs­lam ül­ke­le­rin­de­ki fa­kir­li­ğin ve yok­lu­ğun son bul­ma­sı, Türk İs­lam coğ­raf­ya­sın­da­ki kar­ga­şa, anar­şi ve te­rö­rün tam an­la­mıy­la or­ta­dan kalk­ma­sı, hu­zur­lu, gü­ven­li, mü­ref­feh, ay­dın­lık bir me­de­ni­yet in­şa edil­me­si için Türk İs­lam Bir­li­ği’nin ku­rul­ma­sı şart­tır. Bir­lik ol­ma­yan İs­lam ale­mi­nin, za­rar gö­ren Müs­lü­man­la­rı ko­ru­ma­sı ve kol­la­ma­sı müm­kün ola­maz. Ama 1 mil­ya­rı aş­kın nü­fu­suy­la İs­lam ale­mi bir­lik ol­du­ğun­da, dün­ya­nın her­han­gi bir kö­şe­sin­de tek bir Müs­lü­ma­nın par­ma­ğı­nın ucu da­hi za­rar gör­mez. Bu­gün Do­ğu Tür­kis­tan’da ya­şa­nan zu­lüm kar­şı­sın­da sa­de­ce Tür­ki­ye’de tep­ki gös­te­ril­mek­te­dir. Türk İs­lam Bir­li­ği ku­rul­sa ve bu ge­niş coğ­raf­ya­nın ta­ma­mın­da Çin zul­mü­ne tep­ki gös­te­ril­se, böy­le bir zu­lüm de­vam ede­mez.

Çin zul­mü­nü dur­du­ra­cak olan Çin mal­la­rı­nın ya­kıl­ma­sı de­ğil­dir, tek ba­şı­na bu yön­tem­ler­le ne­ti­ce alın­ma­dı­ğı tec­rü­be edil­miş­tir. Ke­sin ne­ti­ce alın­ma­sı­nın tek yo­lu Türk İs­lam Bir­li­ği’nin ku­rul­ma­sı­dır. Bir­lik ol­muş bir Türk İs­lam ale­mi, son de­re­ce cay­dı­rı­cı ve et­ki­li bir gü­ce sa­hip ola­cak­tır.

İs­lam ah­la­kı­nın özün­de bir­lik var­dır. Al­lah Ku­ran’da “... Eğer siz bu­nu yap­maz­sa­nız (bir­bi­ri­ni­ze yar­dım et­mez ve dost ol­maz­sa­nız) yer­yü­zün­de bir fit­ne ve bü­yük bir boz­gun­cu­luk (fe­sat) olur.” (En­fal Su­re­si, 73) aye­tiy­le yer­yü­zün­de boz­gun­cu­lu­ğun son bul­ma­sı için iman eden­le­rin bir­bir­le­riy­le dost ol­ma­la­rı, it­ti­fak et­me­le­ri, bir­lik ve be­ra­ber­lik için­de ol­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni bil­di­ri­miş­tir. Tüm Müs­lü­man­lar bu em­re uy­mak­la so­rum­lu­dur. Türk İs­lam dün­ya­sı­nın bu bir­li­ği is­te­me­si la­zım­dır. Bir­lik is­te­me­yen ay­rı­lık is­ti­yor de­mek­tir ve ay­rı­lı­ğın Türk İs­lam dün­ya­sı­na hiç­bir fay­da­sı yok­tur. Müs­lü­man­la­rın gü­cü, kuv­ve­ti ve men­faa­ti bir­lik­te­dir.

Dün­ya­nın ih­ti­ya­cı olan şey ba­rış, sev­gi, yar­dım­laş­ma ve ada­let­tir. Ku­ru­la­cak olan Türk İs­lam Bir­li­ği’nin yer­yü­zün­de üst­le­ne­ce­ği mis­yon iş­te bu­dur. Bu bir­lik; düş­man­lık yap­mak, in­ti­kam al­mak ve­ya bir teh­dit un­su­ru ol­mak için de­ğil, dün­ya­da ba­rı­şın te­si­si için var ola­cak­tır. Bu bir­lik, “her­kes bi­ze ta­bi ol­sun, ge­ri ka­lan­lar da kö­le gi­bi ol­sun” an­la­mın­da ez­me­ye ve ta­hak­kü­me da­ya­lı bir bir­lik de­ğil­dir.

Türk İs­lam Bir­li­ği, bir sev­gi bir­li­ği­dir. Mu­hab­bet bir­li­ği­dir, gö­nül bir­li­ği­dir. Bu bir­li­ğin te­me­li, sev­gi, fe­da­kar­lık, yar­dım­se­ver­lik, mer­ha­met, hoş­gö­rü, an­la­yış ve uz­la­şı­dır. Ay­rı­ca in­sa­na say­gı, sa­nat­ta, bi­lim­de ve tek­no­lo­ji­de en yük­sek nok­ta­ya ulaş­mak bir­li­ğin he­de­fi­dir. Bir­li­ğin ku­rul­ma­sıy­la, sa­de­ce Türk top­lum­la­rı ve Müs­lü­man­lar de­ğil, tüm dün­ya ay­dın­lı­ğa ka­vu­şa­cak­tır.

Türk İs­lam Bir­li­ği, iba­det, inanç, dü­şün­ce ve ifa­de öz­gür­lü­ğü­nü tam an­la­mıy­la sağ­la­ya­cak­tır. Her di­nin men­su­bu di­le­di­ğin­ce iba­de­ti­ni ya­pa­bi­le­cek, ken­di di­nin­ce kut­sal sa­yı­lan her ye­ri zi­ya­ret ede­bi­le­cek, her dü­şün­ce­den ve inanç­tan in­sa­nın ma­lı, ca­nı, na­mus ve şe­re­fi Türk İs­lam Bir­li­ği’nin gü­ven­ce­sin­de ola­cak­tır.

Bir­lik Ol­mak Türk İs­lam Dün­ya­sı­na Müt­hiş Güç Ka­zan­dı­ra­cak­tır. Türk İs­lam ale­mi bir­lik ol­du­ğun­da, Müs­lü­man­la­rın ezil­me­si, hor gö­rül­me­si, bas­kı al­tı­na alın­ma­sı, zul­me uğ­ra­tıl­ma­sı, kal­te­dil­me­si gi­bi bir ih­ti­mal ol­ma­ya­cak, kim­se bu­nu ak­lın­dan da­hi ge­çi­re­me­ye­cek­tir.

Türk İs­lam Bir­li­ği­nin ku­rul­ma­sıy­la, Ame­ri­ka, Av­ru­pa, Çin, Rus­ya, İs­ra­il kı­sa­ca tüm dün­ya ra­hat­la­ya­cak­tır. Te­rör so­ru­nu son bu­la­cak, ham­mad­de kay­nak­la­rı­na ula­şım ga­ran­ti al­tı­na alı­na­cak, eko­no­mik ve sos­yal dü­zen ko­ru­na­cak, kül­tü­rel ça­tış­ma ta­ma­men or­ta­dan kal­ka­cak­tır. Ame­ri­ka as­ker­le­ri­ni top­rak­la­rın­dan bin­ler­ce ki­lo­met­re uza­ğa gön­der­mek zo­run­da kal­ma­ya­cak, İs­ra­il du­var­lar ar­ka­sın­da ya­şa­ma­ya­cak, Av­ru­pa Bir­li­ği ül­ke­le­ri eko­no­mik her­han­gi bir en­gel­le kar­şı­laş­ma­ya­cak, Rus­ya gü­ven­lik en­di­şe­si duy­ma­ya­cak, Çin ham­mad­de sı­kın­tı­sı çek­me­ye­cek­tir.

Türk-İs­lam Bir­li­ği, Müs­lü­man ale­mi­ni kal­kın­dı­ra­cak­tır. Oluş­tu­ru­la­cak İs­lam or­tak pa­za­rı sa­ye­sin­de, bir ül­ke­de üre­ti­len ürün­ler, güm­rük, ko­ta gi­bi sı­nır­sal en­gel­le­re ta­kıl­ma­dan bir di­ğer ül­ke­de ko­lay­lık­la pa­zar­la­na­bi­le­cek­tir. Ti­ca­ret ala­nı ge­niş­le­ye­cek, tüm Müs­lü­man ül­ke­le­rin pa­zar pa­yı ar­ta­cak, ih­ra­cat ge­li­şe­cek, bu, Müs­lü­man ül­ke­ler­de­ki sa­na­yi­leş­me sü­re­ci­ni hız­lan­dı­ra­cak, eko­no­mi­de sağ­la­na­cak kal­kın­ma ile tek­no­lo­ji­de de ge­liş­me ya­şa­na­cak­tır. Eko­no­mi­si güç­lü bir Türk-İs­lam ale­mi, Ba­tı dün­ya­sı ve di­ğer top­lum­lar için de önem­li bir re­fah kay­na­ğı ola­cak­tır. Bu top­lum­lar kar­şı­la­rın­da gü­ven için­de, te­dir­gin­lik duy­ma­dan iş bir­li­ği ya­pa­bi­le­cek­le­ri, ti­ca­ri fa­ali­yet için­de ola­bi­le­cek­le­ri bir güç bu­la­cak­lar­dır. Ay­rı­ca Ba­tı­lı ku­rum ve ku­ru­luş­la­rın sü­rek­li ola­rak bu böl­ge­le­rin kal­kın­ma­sı için ak­tar­dık­la­rı fon­la­ra da ge­rek kal­ma­ya­cak, bu fon­lar dün­ya eko­no­mi­si­nin güç­len­me­si için kul­la­nı­la­cak­tır.

Türk İs­lam Bir­li­ği’nin ku­rul­ma­sı için bu­gün hiç­bir en­gel bu­lun­ma­mak­ta­dır. Sa­de­ce bir­lik ol­ma­yı is­te­mek ge­rek­li­dir. Sa­mi­mi­yet­le bu bir­lik is­ten­me­li, tüm Müs­lü­man­lar bir­bir­le­ri­ne sev­giy­le, an­la­yış­la, te­va­zuy­la, şaf­kat­le ve mer­ha­met­le yak­la­şıp, bir­bir­le­ri­nin kar­deş ol­du­ğu ger­çe­ği­ni unut­ma­dan ha­re­ket et­me­li­dir­ler. (Mil­li De­ğer­le­ri Ko­ru­ma Vak­fı Mütevelli Heyeti BaşkanıTar­kan Ya­vaş)

GLOBAL YAYINCILIK SİPARİŞ HATTI (0212) 444 444 1


mesajkutusu.blogspot.com

Sitemiz kez ziyaret edilmiştir