İSLAM DÜNYASINDAN GÜNCEL HABERLER

Hacca Gidecek Çinli Müslümanlarda Rekor Sayı
Bu sene rekor sayıda; 10.500'den fazla Çinli Müslüman'ın hac vazifelerini yerine getirmeleri bekleniyor. Seneden seneye rakamın rekor sayıdaki artışı dikkat çekiyor. 2004 senesinde hacca giden Çinli Müslümanların sayısı 4.700 iken, 2006'da bu sayı 9.799'a yükseldi. Bu sene ise rekor bir sayıya 10.500'e ulaştı. Çin'de 20 milyondan fazla Müslüman olduğu biliniyor.
http://english.people.com.cn/


İsveçli Kadınlar İslam'a Yöneliyor
Bu yıl İsveç'te 400.000 kişinin Ramazanı kutladığı tahmin ediliyor, bunlardan 5000'i İslam'ı seçen İsveçliler. İslam'ı seçenlerin çoğunu ise kadınlar oluşturuyor.
İsveç'te İslam tarihi eski göç dalgalarına uzanıyor. İlk Müslüman İsveçlilerin 1900'lü yıllarda İslam'a geçtiği ve bunların seyyah ve diplomatlar oldukları biliniyor.
Bugün İslam dinini seçenleri etkileyen çok farklı unsurlar yer alıyor. İsveç'te Uppsala Üniversitesinde İslam'a geçen bayanların hayatıyla alakalı doktora tezi bulunan Madeleine Sultan Sjopvist, birçok kadının din, toplum ve aile ile alakalı bilgi edinimine açık olduğunu belirtiyor.
http://www.muslimnews.co.uk/


Hz. Peygamberimiz (sav), Avusturya'nın 12 Şehrinde 426 Reklâm Panosunda Hadislerle Batılılara Anlatılıyor

Komşusu açken, tok yatan bizden değildir hadis-i şerifi Avusturya'nın 12 şehrinde, 426 elektronik, ışıklandırılmış ve hareketli reklâm panosunda yer alıyor. Başkent Viyana'da yer alan 10 metro istasyonunun monitörlerinde de bu hadis asılı.
Bu kampanyanın gayrimüslimler tarafından da ilgi ve beğeniyle karşılandığı belirtildi.
Avusturyalı akademisyenlerden Max Sch-üler de insanlarda yardım ve insanlık bilincini geliştirmeye yönelik bu uygulamadan memnunluk duyduğunu ifade etti.
Avusturya'da yaklaşık 400 bin civarında Müslüman olduğu biliniyor. İslam, Katoliklerden sonra Avusturya'da bulunan en büyük din olma özelliğine sahip bulunuyor.
http://www.milligazete.com.tr/


İngiliz Parlamentosunda İlk Defa Müslüman Bir Bayan Yer Aldı

İnsan hakları avukatı Sayeeda Warsi, İngiliz parlamentosunda yer alan ilk Müslüman bayan oldu. Warsi, İngiltere Lordlar Kamarasında Barones ünvanı aldı. 36 yaşındaki Warsi, yüksek parlamentodaki en genç kişi ve tek Müslüman bayan.
http://www.dailytimes.com.pk/


İslam Medeniyeti Geri Dönüyor


The Financial Times gazetesindeki makalesinde İslam Medeniyetinin bilimsel yönünü inceleyen James Wilsdon, "İslam Medeniyeti Geri Dönüyor" başlıklı bir yazı yazdı.
Nasiruddin et-Tusi ve Ibni Nafis isimlerinin birçok insan tarafından, Isaac Newton veya Albert Einstein'dan daha az bilindiğini ancak bu ve diğer İslam alimlerinin 12 ve 13. yüzyıldan, günümüzün modern bilimini şekillendirip, yön veren düşünürlerin başında geldiğini belirten Wilsdon, İslam dünyasının özellikle son 12 ayda bilim için yaptığı büyük çaplı yeni yatırımlardan bahsetti. 2007 Mayısında Birleşik Arap Emirliklerindeki Arap Üniversitelerinde araştırma merkezleri kurulması için 10 milyar dolarlık bir yatırım yapılması, Nijerya'da hükümetin eğitim ve araştırmaları desteklemek için petrol teknolojileri geliştirme fonuna 5 milyar dolar aktarması, Katar'da 2500 dönümlük bir eğitim şehrinin Doha'nın dış kısmında inşa edilmesi ve burasının dünyanın en büyük beş üniversitesinin kampüslerini içinde barındırması, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın, Taif'te bilim ve teknoloji alanında üniversite çalışmaları için 2.6 milyar dolarlık yatırım yapması bu gelişmelere örnek gösterildi. Yazar ayrıca Malezya'daki yazılım teknolojilerini ve İran'daki nükleer teknolojisini görmemek mümkün değil. ifadelerine yer verdi.
http://www.ft.com/