Milyon yıllık fosiller alışveriş merkezinde! - Nokta - 1 Şubat 2007 Perşembe

Zonguldak'ta vatandaş alışverişini yaparken bir yandan da milyon yıllık fosilleri izleyebiliyor. İşte izleyici toplayacak bir çalışma...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bir alışveriş merkezinde açılan fosil sergisi büyük ilgi görüyor. Erdemir Caddesi üzerinde bulanan Ereylin Alışveriş Merkezi, müşterileri için "Geçmişin İzleri" isimli milyonlarca yıl geçmişe sahip fosil sergisi açtı. Yurt dışında birçok ülkede ve müzelerde ücretli olarak vatandaşa sunulan fosiller, alışveriş merkezinde ücretsiz olarak sergileniyor.

40 parça olarak sergilenen fosillerden bazılarının isimleri şöyle; 325 milyon yıllık eğrelti otu fosili, 95 milyon yıllık gitar balığı, 98 milyon yıllık beyaz aslan fosili, 80 milyon yıllık asker balığı fosili, 390 milyon yıllık trilobit fosili, 125 milyon yıllık çekirge fosili, 95 milyon yıllık vatoz fosili.

Biyolog Onur Yıldız, yurt dışındaki çeşitli Paleontoloji Enstitüleri'nden seçilerek oluşturulan koleksiyon içerisinde yer alan milyonlarca yıllık fosilleri, alışveriş merkezinde açtıkları sergiyle halka sunduklarını anlattı. Alışveriş yapan müşteriler ise, fosilleri görünce hem şaşırıyorlar, hem de büyük bir merakla inceliyorlar. Fosil sergisinin şubat ayı sonuna kadar açık kalacağı belirtildi.

http://www.habernokta.com/index.php?khide=1&ghide=1&hid=28349&sec=18