Adnan Hoca’nın kitabı vali mektubuyla kütüphaneye girmiş - Vatan - 4 Şubat 2007 Pazar

Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar’ın “Harun Yahya” takma adıyla yazdığı “Yaradılış Atlası” Fransa’da yasaklanırken, Türkiye’de Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un da bu atlasın Halk Kütüphanesi’ne alınması konusunda mektup yazdığı ortaya çıktı

Şöyle ki... Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen ve organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle yargılanan Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar’ın yazdığı kitapların Halk Kütüphanelerine alınması için Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a 25 Eylül 2006’da mektup gönderdi. “Sayın bakanım” diye başlayan mektupta, “Harun Yahya mahlaslı yazar tarafından yazılan ’Yaradılış Atlası’isimli kitabın ciddi bir çalışma görüntüsü verdiği, halk kütüphanesine konulmasının faydalı olacağı belirtildi. Bu yazıyı inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adnan Hoca’nın kitabı hakkında görüş bildirmedi. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Semra Atınç imzasıyla Valiliğe gönderilen yazıda, kitap için olumlu görüş verilmedi, sadece İl Yayın İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilmesi ile ilgili yönetmelik hükmü hatırlatıldı. Adnan Oktar’ın ilk defa bir kitabı Kırklareli valiliği İl Yayın İnceleme Komisyonu kararıyla Halk Kütüphanesine bağış kitap olarak alındı ve ‘yasak’ da delinmiş oldu. Vali Coş ise durumu şöyle açıklıyor:

NAZIM ÖRNEĞİ

”Kitap çok profesyonelce hazırlanmış, bilimsel bir kitap gibi geldi bana. O yüzden kütüphanede bulunmasının faydalı olabileceğini düşündüm. Kütüphanede yasaklı kitap olmaz. DSP’nin hükümette ağırlıklı olduğu dönemde Harun Yahya’nın kitaplarıyla ilgili sakıncalı kararı alınmış. Alınan o karar benim için Nazım Hikmet’in kitaplarının bir dönem yasaklanması gibi geliyor. Fikirlerini seversiniz, sevmezsiniz, ancak neticede yazılmış kitapların eleştirel gözle de olsa okunmasında bir sakınca olmadığı kanaatindeyim.”