Fakirlere yardımda aile hekimliği modeli geliyor

Ne Demişti

Tempo TV, 3 Aralık 2008

Adnan Oktar: Kuran’da onlara mustazaf denir, yani fakir insanlar, acz içinde olan insanlar, tabii ki müslümanın hedefidir bu, Allah ona hedef göstermiştir. YANİ FAKİRLERİ KURTARMAK, ONLARI RAHATLATMAK ONLARA MAL, MÜLK SAĞLAMAK, İMKAN SAĞLAMAK, EKONOMİK SEVİYELERİNİ YÜKSELTMEK,Müslüman için bu farzdır. Bütün müslümanlara farzdır. Geceli, gündüzlü bunun için müslüman gayret edecek. Biz de tabii ki bu gayretin içerisindeyiz. Onun için Türk-İslam birliğini istiyoruz. Onun için ekonomik yardımlaşmayı, faizin kalkmasını, vergilerin indirilmesi, ticaretin gelişmesini istiyoruz. Zenginlerin elinde eğer imkan varsa fakirlere bunları dağıtmasını istiyoruz. Devletin de vergileri azaltmasını istiyoruz. Bunlardan amaç halkın refahı ve huzurudur tabii ki…

El Cezire, 13 Aralık 2008Adnan Oktar: Tabi Müslümanların görevi de zekat, sadakada daha titiz olmaları, bol bol kardeşlerine kendi imkanlarını dağıtmaları, onlara malla, parayla, yiyecekle bol bol yardım etmeleri, borçlu olanların borçlarını affetmeleri, çünkü Kuran’da borcun affedilmesi bir ibadet olarak belirtiliyor, yani illa borcu öde diye fakir insanların yakasına yapışılması doğru değil, bundan vazgeçilmesi lazım…FAKİRLERİ KOLLAMA VE ONLARA FERAHLIK VE RAHATLIK SUNMA, REFAH SUNMA SON DERECE HAYATİ BİR KONU VE BU ÇOK KOLAY YAPILABİLECEK BİR ŞEY. O zaman piyasa da canlanır, ortalık da canlanır, her şey olur.

Ne Oldu

Zaman, 11 Haziran 2011

Fakirlere 14 ayrı kurum tarafından yapılan devlet yardımlarının tek çatı altında toplanmasının ardından,ihtiyaç sahipleriyle birebir ilgilenmek üzere 7 bin sosyal destek uzmanı görevlendiriliyor. Yoksullar, devlet kurumlarına başvurmak yerine, aile hekimliğinde olduğu gibi bu uzmana başvurarak her türlü bilgiyi alabilecek. Uzmanlar, eğitildikten sonra göreve başlayacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sahipsiz hiçbir vatandaş kalmayacağını, sosyal güvenlik yardımlarında sistemin sağlıktaki aile hekimliği gibi işleyeceğini söyledi.