Newsweek: Türkiye ''Yeni Osmanlılar'' olarak güçlenecek

Ne Demişti

Azerbaycan Novoye Vremya, 6 Ekim 2008

Adnan Oktar: Balkanlar hep Osmanlı toprağıdır, ta İtalya’nın içlerine kadar. İtalya’ya yakın yerlere kadar hep Osmanlı toprağıdır. Her yerde Osmanlının izleri görülür, Osmanlının güzelliği görülür. Oraları Türk İslam Birliği içerisinde bir huzur şehri, huzur bölgeleri olacaktır... Sadece onlara bereket, bolluk ve huzur sunar Türk İslam Birliği. Bosna’ya da, Arnavutluğa da her yere İnşaAllah Türk İslam Birliği huzur ve mutluluk sunacaktır.


Abu Dhabi TV, 19 Şubat 2009

Adnan Oktar: Bir kere Suriye istiyor Türkiye ile birleşmeyi, Irak da istiyor. Zaten Suriye, Irak istedi mi yani herkes ister. Azerbaycan istiyor, Ermenistan istiyorTürkiye ile birleşmeyi, Gürcistan istiyor, geriye ne kaldı? Litvanya’yı da içine alacak bir birlik olacak bu.Litvanya, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Doğu Türkistan hepsini içine alacak bir birliktelik olacak, TA LİBYA’YA KADAR. BÜTÜN AFRİKA’NIN KENAR ÜLKELERİ VE İÇ KISIMLARINA KADAR DA BÜYÜK BİR TÜRK İSLAM BİRLİĞİ OLUŞACAK, DAHA ÖNCE ZATEN BİR TECRÜBESİ VAR TÜRKİYE’NİN, BİR OSMANLI TECRÜBESİ VAR, BU SEFER OSMANLI’DA OLAN HATALAR DA YAPILMAYACAKTIR. Tarihi hatalar vardır Osmanlı döneminde, onlar da olmayacaktır, Osmanlının mükemmel yönleri alınacaktır, güzel yönleri alınacaktır, hatalı ve eksik yönleri alınmayacaktır ve mükemmel bir birliktelik oluşturulacaktır.

Ne Oldu

Akşam, 30 Ekim 2010

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi İvanov himayesinde düzenlenen 4.Uluslararası “Balkanlar’da İslâm Medeniyeti Kongresi” çalışmalarına başladı.

Kongrenin açılışını yapan Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi İvanov konuşmasında, Osmanlı döneminde Balkanlar’da uygulanan politikaları anlattı.
Osmanlı tarihini ve hukuk konusunu araştırdığını belirten İvanov, “Balkanlarda Osmanlı hakimiyeti döneminde İslâm kurallarına dayanarak, Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler üzerinde din baskısı yapılmıyordu. Osmanlı döneminde farklı dini gruplar arasında yasal eşitliğin sağlandığı görülmektedir” dedi.