Terör Saldırılarında Hayatını Kaybedenlerin Yakınlarına Madalya

Ne Demişti

Başkent TV, 6 Mart 2009

Adnan Oktar: Evet o kadar, saygı göstertilmesi, nezaket ve hürmet göstertilmesi. Çünkü Allah bize bunu nasip vermemiş, nasip etmemiş, ona vermiş o güzel bir imtihanla imtihan oluyor, demek ki güzel bir tiynet bu.Var gücümüzle gayret edelim, evinde gaziyi oturtturmak ne demek, unutmak ne demek, mesela şehit aileleri her tuttuğumuz yerde alnından öpelim. Şehit ailelerine her yerde hürmet saygı göstertilsin, yani bütün milletimiz onlara var gücüyle destek olup imkân sağlayalım. Onları da yani onlarınki daha da güzel, şehit ailesi, şehit babası, şehit anası, ne büyük onur, hem annesine hem babasına ayrı ayrı madalya verilmesi lazım onların. Direk göğsünde taşıyacaklar, gördüğümüz yerde sarılacağız. Herkes mesela evine buyur etsin onları, lokantasına buyur etsin, değil mi? Mesela otobüsle arabayla götürüyorsa estağfurullah diyecek Allah affetsin niçin öyle olur mu biz sizden niye para alalım diyecekler. Böyle bir sistem olması lazım, yani benim içim burkuluyor doğrusu, yani ben çok rahatsız oluyorum bunları görünce aksini görünce.



Harun Yahya TV, 28 Mayıs 2010

Adnan Oktar: Bu kadar kardeşim maşaAllah. Helal olsun. Bak hakikaten daha yeni söyledim ben bunu. Yeni açıkladım. Evi kirada ise ailece, arkadaşça, mahallece birleşip o evi alıp onlara verelim. Bak çok güzel bir örnek başlangıç Bismillah bu şekilde başlayalım. Hakkari’de şehit düşen İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu’nun”, aslanım benim, “ölmeden bir ay önce ev almak için çektiği kredi borcu banka tarafından iptal edildi. Banka görevlileri Mutlu’nun tapusunu Şehit’in eşine törenle teslim etti”. İşte bu kadar. Batacak mı banka yani şu an? Bereket gelir, güzelliktir bu. Hayırlara vesile olur inşaAllah. Belki daha banka yeni yeni güzel güzel evler yapar. Talep çoğalır inşaAllah. Halkımız da bu şekilde inşaAllah. Şehit ailesine yemek yaptırılmaz. Her gün birisi götürecek yemek, her gün. Bir yere mi gidecekler? Aman diyeceksin araba burada, biz sizin emrindeyiz. Mahallenin delikanlıları gençleri arabası olan kim var ise değil mi? Hep bağrına basacaklar o evin hiç boş olmaması lazım. Yemek getirdiklerinde de biraz konuşup hal hatır sorup. Hatta beraber sofrayı kuracaklar. Herkes bağrına basacak şehit ailesini. Çok mübarek şehit ailesi. Bereket gelir onlardan, güzellik gelir, sevap gelir. Allah’ın rızası oluşur inşaAllah. Nur akar şehit evlerinden. Bütün mahalleye, kasabaya oraya yeter inşaAllah.Kirada şehit ailesi olur mu? Mesela 500 konutluk bir mahalle.

Bir tane şehitleri var. 1’er milyar verilse 500 milyara şahane bir ev alınır. Ki evi satan da bir güzellik yapması lazım. Ondan kar alınmaz öyle bir insandan değil mi? “Bak bu anamızın ak sütü gibi helal para. Topladık biz bunu getirdik. Şimdi sen bundan kar almayacaksın” demesi lazım. Durumu müsait ise hiç para almadan vermesi lazım. Ama durumu müsait değilse sıfır kar ile verecek.Şehit ailesinden kar alınmaz. Olmaz öyle şey. Her şeyin en iyisi en güzeli onlara. Tekrarlıyorum o evlerden nur bereket akar. Bundan istifade etmek lazım. Allah’ın rızası orada inşaAllah. Şehit ailesine yardım, çok makbul güzel bir hizmettir. Allah’ın rızasını kazanmak isteyen mutlaka bu ibadeti bu güzel tavrı göstermek durumunda. Ama böyle güzel bir örnek oluşması da hayret. Daha yeni söyledim çünkü ben bunu.

Ne Oldu

Akşam, 26 Haziran 2010


Gül'ün şehit yakınlarının sorunlarıyla yakından ilgilenmesi için danışman olarak görevlendirdiği emekli Kurmay Albay Cemil Antalyalı, 86 bin şehit yakını ve gazinin sorunlarını gündeme getirdi. Mevcut düzenlemelere göre, terör mağduru olup ölen kişilerin herhangi bir sosyal hakkı bulunmazken, bu kişilere de bazı sosyal haklar tanınması için de çalışma başlatıldı. Sadece görev başında hayatını kaybeden asker yakınlarına madalya verilmesini içeren 'devlet madalya ve nişanları mevzuatı'nda değişikliğe gidilecek. Aynı çalışma kapsamında, şehit yakınları ve gazilerin maddi ve sosyal imkanlarının düzeltilmesi de gündemde. Şehit yakınlarından Köşk'e en fazla şehit ailesinden bir kişinin kamuda işe alınması uygulamasında sayının ikiye çıkartılması talebi gelirken, bu talebin incelenmesi için de çalışma başlatıldı. Her ilden de bir vali yardımcısı yine şehit yakınları ve gazilerin sorunlarından sorumlu olacak. Kurullar, şehit yakınlarının sorunlarını ilgili kurumlarla irtibata geçerek çözme yetkisine sahip olacak.