İlmi Mercek Dergisi Eylül 2009


İlmi Mercek Dergisi Eylül 2009 Bülteni

Değerli okuyucumuz,

Ramazan ayı Müslümanlar için Bediüzzaman Said Nursi’nin bildirdiği gibi, “kudsi bir bayram hükmündedir”. Allah’tan korkan, Allah’ın rızasını kazanmak için yaşayan Müslümanlar bu ayda oruç ibadetini büyük bir şevk ve heyecanla yerine getirirler. 2009 yılının bu Ramazan Ay’ının da tüm dünyaya huzur, barış, esenlik getirmesini Allah’tan niyaz ediyoruz.


Derginiz İlmi Mercek bu sayısında sizlere Müslümanların Mukaddesat Aleyhtarı Konuşmalar Yapmaları ve Yapılmasına Müsade Etmeleri Büyük Bir Gaflettir başlıklı makale ile ulaşıyor. Samimi iman sahibi bir insan, bulunduğu ortamlarda (Allah’ı tenzih ederiz) Allah ve din ahlakı hakkında saygıya uygun olmayan konuşmalar yapılmasına asla izin vermez. Yüce Allah’a olan derin sevgisi, saygısı ve bağlılığı nedeniyle din ahlakına muhalif olan konuşmalara karşı dikkati çok açık olur. İmani değerlerin aleyhinde yapılan ima ve yorumlar, hemen dikkatini çeker ve yanında bu tarz uygunsuz konuşmalar yapılmasına izin vermez.


Ancak kimi zaman bazı Müslümanların (Allah’ı tenzih ederiz) Allah ve din ahlakı hakkında yapılan çirkin yorumlara sessiz kaldıkları hatta çoğu zaman katılımcı davrandıkları görülmektedir. Bir Müslümanın din ahlakından uzak yaşayan bazı çevrelerce takdir toplayabilmek ve popüler olmak için din ahlakına uygun olmayan böyle çirkin bir davranışa yönelmesi büyük bir gaflettir ve tüm Müslümanlar böyle bir davranıştan sakınmalı ve çevrelerini de bu konuda uyarmalıdırlar.


Derginizde yer alan önemli konulardan biri de İslam Alimleri, Hz. Mehdi (a.s.)’nin, İçinde Bulunduğumuz Bu Yüzyılda Çıkacağını Müjdelemiştir başlığını taşıyor. Hz. Mehdi (a.s.) konusunda sıklıkla gündeme gelen ve merak edilen konulardan biri Hz. Mehdi (a.s.)’nin ortaya çıkış zamanıdır. Peygamberimiz (s.a.v.)’in hadislerinde ve İslam alimlerinin açıklamalarında Hz. Mehdi (a.s.)’nin çıkış zamanıyla ilgili bilgiler, tartışmaya yer bırakmayacak şekilde kesin delillerle belirtilmiştir. Bunun yanı sıra, Hz. Mehdi (a.s.)’nin çıkışını haber veren alametlerin, tam olarak hadislerde haber verildiği gibi ve bibirinin peşisıra tahakkuk etmiş olması da, yine Hz. Mehdi (a.s.)’nin çıkış zamanını kesin olarak netleştiren bir başka delildir. Ancak buna rağmen bu konuda yanlış bazı inançlar da söz konusudur. Kimileri Hz. Mehdi (a.s.)’nin önceki yüzyıllarda gelip vefat ettiğini, kimileri Hz. Mehdi (a.s.)’nin bir şahıs değil, ‘manevi bir hareket’ olduğunu, kimileri de ancak birkaç yüzyıl sonra çıkacağını düşünmektedirler. Ancak muteber kaynaklar Peygamberimiz (sav)’den rivayet edilen sahih hadisler doğrultusunda gözden geçirildiğinde, bu iddiaların tümüyle yanlış olduğu ortaya çıkmaktadır. Tüm bu kaynaklar, Hz. Mehdi (a.s.)’nin içerisinde bulunduğumuz bu yüzyılda ortaya çıkacağını ortaya koymaktadır.


Hz. Mehdi (a.s.)’nin ortaya çıkış zamanı hakkında Müslümanlara zaman bildiren “İnsanlar 1400 senesinde Hz. Mehdi (a.s.)’nin yanında toplanacaklardır.” (Risa-letül Huruc-ül Mehdi, s. 108) gibi sahih hadis-i şeriflerin yanı sıra önemli İslam kaynakları da bulunmaktadır. İmam Rabbani Hazretleri’nin Mektubat’ında yer alan hadislerde ve hem Hicri 1300’lerin hem de son bin yılın en büyük alimi ve müceddidi olan Said Nursi Hazretleri’nin risalelerinde içinde bulunduğumuz yüzyılda İslam dinini bidatlerden arındıracak kişinin Hz. Mehdi (a.s.) olduğu ve bu değerli şahıs vesilesiyle İslam ahlakının, faziletinin ve Peygamberimiz (s.a.v.)’in sünnetinin canlandırılacağı haber verilmiştir.

Derginizde yer alan bazı konu başlıkları ve konu özetleri ise şunlardır:

KAPAK KONUSU:Müslümanların Mukaddesat Aleyhtarı Konuşmalar Yapmaları ve Yapılmasına Müsade Etmeleri Büyük Bir Gaflettir

BİTKİ DÜNYASI: Konuşmadan İletişim Kuran Bitkiler

İMAN HAKİKATLERİ:Mucize Elment Karbon’un Evrendeki Kusursuz Dengesi

İNSAN VÜCUDU: Muhteşem Ses Cihazı: Kulak

BİTKİ DÜNYASI:Karotenoidler: Bitkileri Güneşten Koruyan Kalkanlar

EVRENZehirli Ozon Tabakası Canlı Yaşamını Nasıl Koruyor?
Kimya Mühendisi CanlılarBir ilaç almak istediğiniz zaman büyük ihtimalle doktora danışırsınız veya zararlı canlılardan korunmak için yine bu konuda yıllar süren deney ve araştırmalar sonucunda üretilen ilaçları satın almayı düşünürsünüz. Çünkü bunları sizin üretemeyeceğiniz açık bir gerçektir. Oysa birçok canlı ihtiyaç duyduğu kimyasal maddeleri kendi vücudunda üretebilmektedir.

İslam Alimleri, Hz. Mehdi (a.s.)’nin, İçinde Bulunduğumuz Bu Yüzyılda Çıkacağını Müjdelemiştir

Bu Sayıdaki Diğer Makaleler

İslam Dünyası’nda Geçen Ay

Türk İslam Birliği Yolunda...

Fosiller Evrimi Yalanlıyor

Bu Ay Neler Var?

Bir Ayet Bir Açıklama

Darwinist Neleri Düşünmez?

HEDİYE KİTAP: KURAN BİLİME YOL GÖSTERİR


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir