İlmi Mercek Nisan 2009


Değerli okurlarımız,

İlmi Mercek derginiz Nisan ayında sizlere Darwinizm'in içine düştüğü zavallı durumu gösteren bir makale ile ulaşıyor.

Sayın Adnan Oktar uzun yıllardır gerek kitaplarında gerekse röportajlarında dünyanın Darwinist-materyalist bir fikir diktatörlüğünün hakimiyeti altında olduğunu, dünya ülkelerinin %95'inde bu pagan dinin insanlara resmi bir ideoloji olarak dayatıldığını önemle vurgulamaktadır.

Geçtiğimiz ay içerisinde yaşanan iki olay, Sayın Adnan Oktar'ın açıklamalarının ve yıllardır Darwinizm'e karşı sürdürdüğü bu fikri mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Vatikan'da düzenlenen Evrim Konferansı'na Yaratılış Gerçeğini anlatmak üzere katılan Beyin Cerrahı Sayın Oktar Babuna'nın antidemokratik yöntemlerle konuşma hakkının elinden alınması ve TÜBİTAK'ın dergisinde kapaktaki Darwin konusunun değiştirilmesi sonucunda yaşanan Darwinist panik, Darwinizm'in son çırpınışlarının sembolik birer örneği olmuştur. TÜBİTAK Olayının İç Yüzü ve Darwinist Çevrelerde Yaşanan Zavallı Paniğin Anlamı başlıklı yazıda bu konuyu okuyabilirsiniz.

Derginizde yer alan diğer bir makalede ise müminlerin güzel ahlak örneklerinden merhamet konusu ele alınıyor. Yüce Allah'ın, ahiret günü kurtuluşa erenlerden olmaları, rahmetine ve cennetine kavuşabilmeleri için kullarına bildirdiği hükümlerden biri "merhameti birbirlerine tavsiye edenlerden" olmaktır. Merhamet aynı zamanda toplum içindeki huzurun ve mutluluğun da kaynağıdır. Bu nedenle bir toplumun rahat, huzurlu ve mutlu bir hayat sürebilmesinin tek yolu, Kuran'da haber verilen gerçek merhamet anlayışının o toplumun insanları tarafından yaşanmasıdır. Bu makalede insanların hem maddi hem de manevi yönden rahata ulaşması için Kuran ahlakının yaşanmasının önemi anlatılmaktadır.

Derginizde yer alan diğer bazı konu başlıkları ve konu özetleri şunlardır:

KAPAK KONUSU
TÜBİTAK Olayının İç Yüzü ve Darwinist Çevrelerde Yaşanan Zavallı Paniğin Anlamı

İNSAN VÜCUDU
Elektrik Şebekesi İle Donatılan Vücudumuz

İNCELEME
Antioksidanların Mucize Etkisi

Kuran'ın Jeolojik Mucizeleri

KURAN AHLAKI
İslam Ahlakını Yaşayan Toplum, İnsanlara Şefkat ve Merhamet Etme Temeli Üzerine Kuruludur

BİTKİ DÜNYASI
Bitki Kökleri Elementleri Nasıl Ayırt Eder?

BİLİM DÜNYASI
Saç Telinden Örümcek İpeğine...

İslam Dünyası'nda Geçen Ay

DNA Zincirinin Şeklini Değiştiren Enzim: Topoizomeraz

Mantis Böcekleri Tek Kulaklarıyla İnsanlardan Nasıl Daha İyi Duyarlar?

Türk İslam Birliği Yolunda...

Bu Ay Neler Var?

Koltuğunuzdan Kalkmadan Dünya Turu Yapabilirsiniz...
Bilim dünyasındaki gelişmeler, maddenin dışarıda var olan aslına ihtiyaç duymadan da beynimizde bu algıların oluşturulabileceğini bir kez daha ortaya koyuyor. Bunun son örneği; yeni geliştirilen, kullanan kişinin 5 duyusunu da harekete geçirebilen ve oturma odasında otururken kişiye dünyanın birçok ülkesini sanki oradaymış gibi gezme imkanı sunan özel kask oldu.

Larva Döneminden Uçuş Teknolojisine... Yusufçuk Böceği

Darwinist Neleri Düşünmez?

Bu sayımızla beraber Harun Yahya (Adnan Oktar)'nın Vücudumuzdaki Mucizeler kitabını hediye veriyoruz.

Saygılarımızla,

www.ilmimercek.org


mesajkutusu.blogspot.com

Sitemiz kez ziyaret edilmiştir