ESNAF, HALKI ALIŞVERİŞE DAVET ETTİ

Ne Demişti

Maraş Aksu TV, 20 Kasım 2008
Adnan Oktar: Allah’a tevekkülsüzlük insanları korkuya itiyor, korkuya itince insanlar parayı tutuyorlar, parayı tutunca ve HİÇBİR ŞEY ALMAYINCA PİYASADA DURGUNLUK MEYDANA GELİYOR, durgunluk meydana gelince fabrikalar kapanıyor, fabrikalar kapanınca mal arzı olmuyor, mal olmayınca da kıtlık oluyor.

El Cezire TV, 13 Aralık 2008
Adnan Oktar: FAKİR HALKA MAAŞLARINA ZAM YAPARAK ALIŞVERİŞİ ARTTIRMAK MÜMKÜN OLABİLİR, yani piyasa hareketlendirebilinir, yani sanayi tesislerine, işletmecilere para aktarımı değil de, özellikle lüks üretim yapan yerlere para aktarımı değil de, halka para aktarımı daha doğru olur, yani fakir halka para aktarımı daha doğru olur. Tabi Müslümanların görevi de zekat, sadakada daha titiz olmaları, bol bol kardeşlerine kendi imkanlarını dağıtmaları, onlara malla, parayla, yiyecekle bol bol yardım etmeleri, borçlu olanların borçlarını affetmeleri, çünkü Kuran’da borcun affedilmesi bir ibadet olarak belirtiliyor, yani illa borcu öde diye fakir insanların yakasına yapışılması doğru değil, bundan vazgeçilmesi lazım.

Ne Oldu
Yeni Asya Gazetesi, 31 Aralık 2008
AESOB Başkanı Orhan Tolunay şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını ertelememeli. EKONOMİYİ CANLI TUTMAK GEREKİR… VATANDAŞIMIZ GÜÇLERİ ORANINDA ALIŞ VERİŞ YAPMALI. PİYASALARDAKİ DURGUNLUK KRİZİ TETİKLEYECEK. Vatandaşlarımızın alım güçleri oranında çarşılara inmelerini, ihtiyaçlarını almalarını istiyoruz."

mesajkutusu.blogspot.com

Sitemiz kez ziyaret edilmiştir