Hz. Mehdi'nin Özellikleri


Hz.Mehdi’nin Az Kardeşi Olacaktır

“Kardeşi az olandır...” (Risalet ül Mehdi s.161)

İki Defa Kaybolacaktır

“Ebu Abdullah Hüseyin bin Ali aleyhi’s-selâm’dan şöyle buyurduğu rivayet edilir: Bu işi yapacak olanın (yani Mehdi’nin) iki gaybeti vardır. Bu iki gaybetin biri o kadar uzayacak ki, bazıları: “O öldü”, bazıları da: “O gitti” diyeceklerdir. Ne onu sevenler, ne de başkaları onun yerini bilemeyecekler, sadece ona çok yakın hizmetçisi onun yerini bilir.(“el-Saa Fi Eşrat-is Saa” sf.93 Mısır bas.)

Helalleri ve Haramları Bilir

Hz. Hüseyin (r.a.) soruldu: “İmam Mehdi hangi alametlerle bilinir?” Şöyle cevap verdi : “Gönül rahatlığı ve vekar sahibi oluşu ile, helal ve haramı çok iyi bilmesi ile tanınır. (Mer'iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdisi “Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l İmam El-Mehdi El-Muntazar”)

Hz.Mehdi Tabut-u Sekine’yi Çıkaracaktır

Antakya denilen bir yerden Tabut’u (kutsal emanetler sandığını) ortaya çıkaracaktır. (Suyuti, el- Havi li’l Feteva, II. 82)

O, Tabut-u Sekine’yi Antakya mağarasından çıkarır.(Nuaym bin Hammad, Kitab-ül Fiten)

Hz. Mehdi, Tabut-u Sekine’yi Antakya mağarasından çıkaracaktır.(El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, 54)

Hz. Mehdi’nin Üstün Ahlakı

Ahlakının Peygamberimiz (SAV)’e Benzemesi

Mehdi Allah'a karşı son derece boyun eğicidir. Ahlak bakımından Peygamber (sav)'e benzer.(Kıyamet Alametleri, Berzenci, sf.163)

Ahlakı benim ahlakım olan bir evladım çıkacak. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 21)

Peygamberimiz (sav)'in üstün ahlakı Kuran'da şöyle haber verilmiştir:

"Şüphesiz sen üstün ve pek yüce bir ahlak üzerindesin." (Kalem Suresi, 4)

Ahlakının İnananlara Örnek Olması

İlahi feyz ona ulaşır. Dini ilimleri ve örnek ahlakı telakki eder. (Allah'tan alır.)(Konavi Risalet-ül Mehdi, sf. 161 B)

Kuran'da Peygamber Efendimiz (sav)'in de samimi olarak iman edenler için en güzel örnek olduğu bildirilmiştir:

"Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlü’nde güzel bir örnek vardır." (Ahzab Suresi, 21)





mesajkutusu.blogspot.com

Sitemiz kez ziyaret edilmiştir