ÖNEMLİ BİR HATIRLATMA

İnsanlar arasında Kuran’da bildirilen güzel ahlak, saygı, sevgi, dostluk, yardımlaşma yaşanmazsa, din ahlakının yaşanmamasının getirdiği manevi belalar topluma hakim olur. Allah sevgisinin ve Allah korkusunun yaşanmadığı bir toplumda insanlar birbirlerine saygı, sevgi, şefkat, merhamet göstermezler. Aksine insanlar kendi menfaatlerini elde etmenin peşinde olur ve diğer insanları önemsemezler. Nitekim günümüzde din ahlakından uzak yaşayan toplumlarda, insani değerlerin azalmaya başladığı açıkça görülmektedir. Yolda hasta olan bir kişiyi görünce yardım edilmemesi, iş yerinde insanların birbirine güler yüz göstermemesi, hoş vakit geçirmek için biraraya gelinen ortamlarda dahi insanların asık yüzlü olması, hoş sohbet olmaması, sıcak insani bir ilişki kurulamaması, bir dostuyla karşılaşan kişinin dostane bir tavır içinde olmaması, insanların birbirine tahammülsüz olmaları, durgun ve mutsuz bir ruh halinde yaşamaları bu durumun örneklerindendir. İnsani hiçbir değeri göz önünde bulundurmadan sadece işini halletmeyi düşünen, menfaatlerini tatmin etmeyi hedefleyen insanların kendilerini geliştirmeleri, ahlaklarını güzelleştirmeleri de mümkün olmamaktadır. Ancak insanların büyük bir bölümü bu mutsuzluklarının neden kaynaklandığını merak dahi etmezler. Bu da söz konusu insanların gereği gibi düşünmediklerinin, ezbere hareket etmelerinin göstergesidir. Bu şuur kapanıklığı hali, insanların her türlü olumsuz telkine de açık olmalarına sebep olmaktadır. Çoğu kişi maruz kaldığı telkinin doğru olup olmadığını dahi düşünmeden kabul etmektedir.

Yakın zamana kadar Darwinizm'in geniş kitleler tarafından, hiçbir itiraz görmeden kabul edilmesinin nedeni de aslında budur. Hiçbir bilimsel delile dayanmamasına, çok açık mantık çöküntülerine sahip dayanaksız bir teori olmasına rağmen Darwinizm, bir kısım inançlı insanlar tarafından dahi neredeyse reddedilemez bir teori olarak görülmüştür. Materyalizm ve ateizme karşı neredeyse hiçbir fikri mücadele yapılmamış, en baştan yenilgi kabul edilmiştir. Oysa bilimsel, akılcı ve kararlı bir fikri mücadeleyle, Darwinizm'in yenilgiye uğratılması kaçınılmazdır. Nitekim, Harun Yahya’nın son 20 yıldır yaptığı kararlı fikri mücadelesi neticesinde Darwinizm yerle bir olmuştur.

Söz konusu şuur kapanıklığı halinin ortadan kalkması, insanların şevkli, heyecanlı, yumuşak huylu, dost canlısı, cana yakın, hoş sohbet, fedakar, vefakar olması ise ancak din ahlakının yaşanmasıyla mümkündür. Kuran ahlakının yaşandığı ortamlarda keskin bir vicdan ve şuur açıklığı vardır. Allah'a gönülden iman eden, Allah'tan gereği gibi korkan, Allah'ı çok seven ve Rabbimiz'e içli bir saygı duyan kimselere, Allah güzel bir ahlak ve huzurlu bir yaşam nasip eder.
mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir