YARATILIŞ ATLASI'NA DUYULAN GİZLİ HAYRANLIK İFADELERİ


İSVİÇRE, BLICK (İşviçre'nin tirajı en yüksek günlük gazetelerinden biri): "Şimdi bütün İsviçre bunu (Atlası) konuşuyor, hem de büyük bir heyecan ve coşku içinde..."

ÜNLÜ ULUSLARARASI EKONOMİ DERGİSİ, THE ECONOMIST: "Kendisi Müslüman dünyada çok başarılı. En fazla rağbet gören İslami siteler okurlarını onun geniş külliyatına yönlendiriyorlar."

ALMANYA, DIE WELT GAZETESİ: "Adnan Oktar'ın tek istediği, Allah'ın varlığını ispatlamak."

BELÇİKA, A VOIX AUTRE GAZETESİ: "(Atlas için) Darwinizm'e karşı yürütülen mücadelenin tam ortasına dalan en güçlü birliğin baş neferi", "Yaratılışçı literatür hiç bu kadar güçlü olmamıştı."

AMERİKA, THE NEW YORK TIMES GAZETESİ: "Yaratılış Atlası büyük olasılıkla şimdiye dek Darwin'in teorisine karşı ortaya çıkmış en büyük ve en güzel yaratılışçı meydan okuma. Sayın Yahya, Darwinizm'i Kuran'ın yalanladığını ve Darwinizm'in zayıf ve sapkın bir ideoloji olduğunu söylüyor."

ALMANYA SÜDDEUTSCHE ZEITUNG: "EN ETKİLİ MÜSLÜMAN YARATILIŞÇI, maddi imkanları ve gücüyle tüm dünyaya yayılıyor.", "Fikirlerini anlatmış olduğu Yaratılış Atlası öyle etkili ki, kitap genç öğrencilerin eline denetimsiz bir şekilde verilmek istenmiyor. Nitekim kitabın gençlere kuvvetli bir darbe etkisi yapacağı düşünülüyor."

CBS NEWS: "TÜRKİYE'DE OKTAR VE KİTAPLARININ ETKİSİNİN OLDUĞU KESİN. Geçen Ağustos ayında Science dergisinin 34 ülkede yaptığı ankette, Türkiye Amerika'nın ardından evrim teorisine en az inanan ikinci ülke çıktı.", "Telefonla kendisinden bilgi aldığımız Londra'daki İngiliz Müslüman Konseyi genel sekreter yardımcısı Inayat Bunglawala, "Bildiğim tüm İslami kitapçılar, Harun Yahya kitaplarını satıyor. Bunlar çok güzel bir şekilde hazırlanmış. Çok çekici, renkli ve diğer herşeyi geride bırakır nitelikte" diyor ve "Etki bırakıyorlar. Müslüman tıp öğrencileri arasında bile Darwin'e karşı konuşmaktan çekinmeyenler var." diye ekliyor."

AMERİKA, THE CHRISTIAN SCIENCE MONITOR: "İslami Yaratılışçı Grup, Dünya Çapında, Gösterişli Bir Yıldırım Saldırı Başlatıyor", "Türkiye, günümüzde İslam Dünyasında Yaratılışçılığın merkezi. Bu artık sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın problemi."

ALMANYA, DIE TAGESZEITUNG: "Öyle kitaplar vardır ki, özel içeriklerinden dolayı yakın bir yerde bulundurulmaları gerekir. Yaratılış Atlası işte böyle bir kitap.", "Yaratılış Atlası, insanın ve diğer canlıların yaratılmış olduğu inancına yönelik verilen kültür mücadelesinde bir simge sayılıyor."

Atlası alan Alman bir öğretmen: "HEPİMİZ ADETA BİR SELE YAKALANDIK. Kitap Yaratılışçı Harun Yahya'nındı. Olamaz dedim, ama oluyordu işte. Gerçekten de çok pahalı bir kitaptı bu. Resimler harikaydı. Ama kitap kamusal bir alana gönderilmişti, üstelik ücretsiz olarak... Dehşete düşmüştüm. Arkadaşımla beraber öğretmenler odasında sağa sola koşuşturmaya başladık."

Fransız bir internet sitesi: "Eğer başka birinde fazladan bir nüsha daha varsa ve bana verirse kişisel koleksiyonum için harika olur. Kuran ayetlerinden geniş alıntılar KULLANAN BU KOCA SAVAŞ GEMİSİ, gerçek adı Adnan Oktar olan Harun Yahya ismiyle kaleme alınmış; hiç sakınmıyor."

Profesör Laurence Bouquiaux, Liege Üniversitesi internet sitesi: "Kitabı daha yakından inceledim. Ve sonunda yazarın kurduğu bağlantıyı kavradım. Oktar tartışmaya açtığı konu "Yaratılışçılık ve Evrimcilik" ve bunu alışılmadık terimlerle dile getiriyor. Üstelik bilimsel itirazları Kuran'dan yola çıkarak yapmıyor... Yaratılışçılığı bilim adına savunuyor... Sonradan bir daha geri dönüşü olmayan bir karşı atak yaşamak istemiyorsak, tartışmanın şu an ulaştığı konumu çok iyi tespit etmekte fayda var."

Fransa kişisel bir internet sitesi: "İlk görüşte çok görkemli bir kitap. Aralık ayında Türkiye'de yayınlanan Yaratılış Atlası, içi çok sayıda resimle dolu, 770 sayfalık, kaldırım taşı ağırlığında bir kitap. Binlerce hayvan fosilinin renkli fotoğraflarıyla yer aldığı, halkın anlayabileceği nitelikte, okumaları için çocuklar arasında hemen popüler olacak bilimsel bir kitap izlenimi oluşturuyor... Kitabın ana teması "ateist ideolojinin kökünü kazımak"..."

Amerika kişisel bir internet sitesi: "Fransa'da İslami Yaratılışçı Harun Yahya'nın Yaratılış Atlası'nın okullara gönderilmesinden sonra uyarı sinyalleri gönderildi. Eğitim Bakanlığı'nı Atlas'tan haberdar eden Paris Üniversitesi biyoloji profesörü Herve Le Guyader, artık lise öğretmenlerinin evrimin açıklarına karşı cevap verebilmek için çok daha iyi eğitilmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi."
mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir