İslam Dünyasından Güncel Haberler

İskoçyalı Doktorlar Ve Hemşirelerin Müslümanlara Saygısı
İskoçya Ulusal sağlık servisi yetkilileri, Ramazan ayı boyunca doktorların ve hemşirelerin Müslüman iş arkadaşlarının ve hastalarının yanında yemek yememelerini tavsiye etti.
IUSS yetkilileri doktorların ve hemşirelerin göz önünde birşeyler yemelerinin yasaklanmadığını ancak Ramazan ayında Müslüman iş arkadaşlarına ve hastalarına karşı anlayış göstermeleri için bu konuda gönderilen e-maillerle bilgilendirildiklerini belirttiler.
İngiliz Tv Kanalı ITV, Hz. İsa İle İlgili İslami Kaynaklara Dayanan Belgesel Yayınladı
İngiliz TV kanalı ITV, Müslüman inancına göre Hz. İsa'nın hayatını anlatan belgesel yayınladı. Belgeseli hazırlayan Melvyn Bragg Guardian'a verdiği röportajda “Hz. İsa İslam'da çok önemli bir kişidir, fakat bunu çoğu insan bilmez” dedi. Belgeselde Hz. İsa hakkında alimlerin ve tarihçilerin görüşlerine de yer verildi.
Yeni Zelanda'da İslami Bilinç Haftası Düzenlendi
Yeni Zelanda hükümeti, İslami bilinç haftasına sponsor oldu. Etnik İlişkiler Bakanı Chris Carter Yeni Zelanda'da 36.000 Müslümanın yaşadığını ve bu organizasyon sayesinde İslam hakkında bilinmeyenlerin öğrenilebileceğini belirtti.
“Barış 100” Grubu Müslümanlığın Daha İyi Tanınmasını Sağlayacak
Ürdün'de 100 Müslüman bilginden oluşan Barış 100 grubu, dünya çapında Müslümanları etkileyen kritik sorunlara çözüm arayacak. Dünya ile Müslümanların diyaloğunu artırmak için çalışacak.
Hollanda'da Breda Kentinin Piskoposu Tiny Muskens, İslamiyet Dışındaki Dinlerde De Tanrı'nın Adının Arapça'daki Gibi Allah Olarak İfade Edilebileceğini Söyledi
Muskens “Allah, Tanrı'yı ifade etmek için çok güzel bir isim, hepimiz Tanrı'ya Allah diyemez miyiz? Arapça konuşulan bölgelerde Hıristiyanlar “Allah” kelimesini kullanıyor” diye belirtti. Breda Diocese kilisesinin web sitesinde ise “Eğer Müslümanlar ve Hıristiyanlar Tanrı için aynı kelimeyi kullanırlarsa bu iki din arasında çok güzel bir uyum sergilenmesini sağlar” ifadeleri de yer alıyor.
“Muhammed” İngiltere'de Popüler Erkek İsimleri Arasında 2. Sırada Yer Aldı.
Muhammed ismi Jack'ten sonra İngiltere'de erkek çocuklara konulan en popüler 2. isim oldu. The Times'ın haberinde bu ismin seneye 1. sıraya çıkacağının tahmin edildiği vurgulandı. Geçtiğimiz yıl yeni doğan 5991 çocuğa Muhammed ismi verildi ve bu şekilde en popüler isimlerden olan Thomas ismi 3. sıraya geriledi.
Abd'de Müslüman Günü'ne Büyük İlgi
ABD'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Müslüman Birleşme Günü'nde California'nın Santa Clara şehrinde binlerce Müslüman bir araya geldi. İslam'ı tanıtan çeşitli ürünlerin satışının yapıldığı standlara büyük ilgi olduğu gözlendi.
Amerika'nın İlk Müslüman Parlamento Üyesi, Müslüman Kadın Liderlerle Buluştu
Amerika, Belçika, Hollanda, Filipinler, Senegal, Suriye ve Suudi Arabistan'dan gelen 25 Müslüman kadın lider, Washington'da Amerika'nın ilk Müslüman Parlamento üyesi olan Keith Ellison ile buluştu.
Bu makale, İlmi Mercek Dergisi 40. sayı (Ekim 2007) 4. sayfada yayınlanmıştır.
mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir