Ereylin Alışveriş Merkezi nde Fosil Sergisi

28 Aralık 2006 tarihinde açılan Ereylin Alışveriş Merkezi eğlence ve sosyal içerikli etkinliklerle adından söz ettirmeye başladı.

14 Şubat Sevgililer Gününe Hazırlanan alışveriş Merkezi tüm binayı o güne özel giydireceklerini bir çok aktivite düzenleneceğini ve bu aktivitelerin Anneler günü dünya kadınlar günü gibi günlerde de süreceğini bildirildi.

Ereylin Alışveriş Merkezi müşterisine sunduğu hizmet yanında keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla sömestr tatili ve sevgililer gününde birbirinden ilginç ve zevkli organizasyonlar düzenliyor.

Biyolog Onur Yıldız, yurt dışındaki çeşitli Palcontoloji enstitülerinden seçenek oluşturduğu çoğu kendi koleksiyonu olan milyonlarca yıllık fosilleri, Palcontoloji bilimini tanıtmak ve geçmişe kısa süreli bir yolculuk yaptırmak adına uzun zamandır birçok alışveriş merkezinde, kendisi gibi gönüllü çalışma arkadaşlarıyla birlikte geniş kitlelerle buluşturuyor.

Yurt dışında birçok ülkede müzelerde belirli ücretler karşılığında insanlara sunulan bu görsel şölen hemen hemen her gün binlerce insanı ağırlayan alışveriş merkezlerinde sergileniyor. Bunun öncelikli nedeni ise ilgililerin ve meraklılarının dışında çok fazla ziyaret edilmeyen müzelerin aksine alışveriş merkezlerinin her kesimden ziyaretçiye açık her yaştan insanın geldiği kültürel ve sosyal yaşam merkezi olması ve büyük kalabalıklar tarafından ziyaret edilmesidir.

Palcontoloji, bir diğer adıyla Fosil Bilimi, Paleontoglar tarafından bulunan canlı kalıntılarının birçok kimyasal testten geçirilerek yaşlarının tespit edilmesi olarak tanımlanabilir.

Günümüzde halen varlığını sürdüren hayvanların atalarının kalıntılarının yanı sıra, nesli tükenmiş birçok canlının da varlığını bugün bizlere kanıtlayan palentoloji buna tanıklık etmemizi sağlayan bir bilimdir.

Dünyada çeşitli ülkelerde bulunmuş 3.8 milyar yıl öncesine ait bakteri fosilleri olduğunu biliyor muydunuz? Milyonlarca yıllık bu kalıntıların nasıl bulunduğunu ve yaşlarının nasıl belirlendiğini merak ediyor muydunuz?

Kısacası geçmişe tanıklık edip, bilgi dağarcığınızı ve sosyo-kültürel anlamda kendinizi geliştirmek adına bu dünyayı keşfetmek istiyor musunuz?

Ereylin Alışveriş Merkezi olarak sizleri bu gizemli dünyayı keyfetmeye bekliyoruz.”

http://www.buyutechaber.com/haber_detay.php?haber_id=1593