Does Darwinism Cause Terrorism?: Darwin Teröre Sebep Olabilir mi? - Washington Post - 5 Şubat 2007


Does Darwinism Cause Terrorism?
Creationism Makes Strange Bedfellows

http://blog.washingtonpost.com/offbeat/2007/02/did_darwin_cause_the_911_terro.html

11 Eylül ve Terörü Darwin yaratmış olabilir mi?

Evrim saldırırken yaratılışçılık aykırıların dostluğunu mu sağlıyor?

Amerikanın evangelistleri, yaratılış kampanyalarına en beklenmeyecek bir müttefik buldu!

Son onbeş günde Fransa'da binlerce okula zengince resimlendirilmiş, Darwinizme saldıran bir Türk kitabının nüshaları esrarengiz bir biçimde gelmeye başladı.
Yaratılış Atlası başlığı altındaki 768 sayfalık büyük puntolu yazılar yalnızca Charles Darwin'in Evrim teorisini yıkmaya çalışmıyor, aynı zamada onu "terörün gerçek kaynağı" olarak da niteliyor.

Fransız eğitimciler kitabın kaynağı konusunda şaşkınlığa düşerken bu tür öğretilerin "okullarımızda asla yeri yok" dediler.

Kitabın yürütülen mantıktan daha da esrarengizi, belki de kitabın yazarı Harun Yahya’dır; Bazıları bunun Adnan Oktar adlı bir İslam eğitimcisinin müstear adı olduğunu iddia ederken bazıları da bunun köktenci yazarların birlikte çalışması olduğunu düşünüyor. Her halükarda bu Atlas, görünürde "güçlünün yaşama hakkı" savını, ateizm ve materyalizme bağlantısı nedeniyle ırkçılıktan Nazizme, komünizmden terörizme herşeyin nedeni olduğunu suçlamasını yapıyor. Pek çok Amerikalı evangelistin tersine, yazar veya yazarlar dünyanın birkaç bin yıldan daha eski olduğunu kabul ediyor. Ancak bu iki grup birbirleriyle o kadar iç içe ki, belki bu kitap, ilerici laiklere karşı ortak savaşlarında bir ilham kaynağı olabilir.
Neticede düşmanımın düşmanı dostum değil midir?