Adnan hoca Fransa'yı karıştırdı - Mynet - 2 Şubat 2007

'Adnan Hoca' olarak tanınan Adnan Oktar'ın "Harun Yahya" imzası ile yayınladığı 'Yaratılış Atlası' Fransa'yı karıştırdı. Evrim teorisine karşı yaratılış teorisinin savunulduğu "Yaratılış Atlası" kitabının, Fransa'da birçok üniversite, kolej ve liseye gönderildiği öğrenildi.

Lüks baskısıyla dikkat çeken 750 sayfalık kitabın on binlerce adedinin son bir hafta içinde Almanya ve Türkiye'den Fransa'ya gönderilmesi üzerine Fransa Ulusal Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Fransa Ulusal Eğitim Bakanı Gilles de Robien'in, öğretim kurumlarından kitabın öğrencilere dağıtılmamasını istediği belirtiliyor.

Le Figaro gazetesi, olayla ilgili haberinde "Fransa'da İslamcı Yaratılıştan Hücum" başlığını kullandığı haberinde kitapta ayrıca darwinizm ile faşizm ve komünizm gibi "kanlı ideolojiler arasındaki gizli bağlarıönın bulunduğu, Darwin'in teorilerinin "terörizmin gerçek kaynağı" olduğu iddia edildiğine dikkat çekti.

Le Figaro ile konuşan Paris'teki Jussieu Fakültesinden biolog Herve Le Guyader de, "Yeni bir yaratılış türü söz konusudur, Kuzey Amerika'daki Hıristiyanlıktan ilham alan yaratılıştan çok daha tuzağa düşürücüdür" değerlendirmesini yaptı. Le Guyader'in Ulusal Eğitim Başmüfettişliği'nce "Yaratılış Atlasıönın ayrıntılı bir inceleme yapmakla görevlendirdiğine de dikkat çekildi.

İHA