Kanseri, grip virüsüyle yenecekler

Oxford Üniversitesi’nden kansere karşı yeni bir umut doğdu. İnsanoğlunun elindeki en büyük kanser silahı olması beklenen yöntemde tümörler, grip virüsü enjekte edilerek yok edilecek

İngiliz The Guardian gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre, Oxford Üniversitesi’nde görev yapan gen terapisi uzmanı Leonard Seymour ve ekibi kansere karşı çok etkili bir yöntem geliştirdi. Bu yöntem radyoterapi ve kemoterapiden kat kat daha etkili ve herhangi bir yan etkisi de bulunmuyor. İngiltere’nin en önemli genetik bilimcilerinden olan Seymour’un gelecek yıl klinik deneylerine başlayacağı tedavide, zayıflatılmış grip virüsü, tümörler içinde hızla çoğalarak tümörleri imha ediyor. Bu büyük buluş şöyle işliyor:

“HAYALET VİRÜS”
Kanser, vücudun bağışıklık sistemini tamamen çökerten bir hastalık. Bağışıklık sisteminin çökmesiyle de, virüslerin vücutta çoğalmasını durduracak güvenlik sistemi de ortadan kalkmış oluyor. Ancak tıp dünyası, grip virüslerinin vücutta en çok sevdiği yerin tümör hücreleri olduğunu keşfetti. Bu hücrelerin içinde bağışıklık sistemi bulunmaması, virüslerin de rahatça üremesini sağlıyor. Bilim adamları bir süredir, bazı virüslerin kanserli hücrelere enjekte edilmesiyle kansere karşı savaşta başarı sağlamayı umuyordu. Ancak kanserli hücrelere teknik olarak ulaşılamaması, bu yöntemi başarısız kılmıştı. Yeni yöntemde ise, vücuda verilecek grip virüsü, bağışıklık sisteminden gizlenmesini sağlayacak bir polimer maddeyle kaplandı ve buna da “hayalet virüs” adı verildi.

HIZLA ÇOĞALIYOR
Bu hayalet virüsler, “yol üzerinde” rastladığı kanserli hücreye nüfuz ediyor ve kısa sürede kendinden milyonlarca kopya üreterek kanseri patlatıyor. Serbest kalan benzer grip virüsleri, etrafta ne kadar kanserli hücre varsa bunların içine girip aynı çoğalma işlemini tekrarlıyor ve en sonunda kanseri yeniyor. Fareler üzerinde yapılan çalışmalarda kanser ilaçlarının etki edemediği tümörlerde bile virüslerin etkin bir şekilde tedavi rolü oynadığı görüldü. İnsanlar üzerindeki ilk deneme, karaciğerlerinde tümör olan kişilerde yapılacak.

http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=12.01.2007&Newsid=102939&Categoryid=7