Darwin yine mahkemelik oldu!

Rusya kamuoyu, 15 yaşındaki bir lise öğrencisinin, evrim teorisinin okullarda okutulmasına karşı çıktığı için açtığı ve St-Petersburg mahkemesinde görülmeye başlanan davayı konuşuyor.

Harun Yahya'nın Rusça eserlerini okuyan ve http://www.harunyahya.ru internet sitesinin üyesi olan, 15 yaşındaki Lise öğrencisi Maria Shraiber ve babası Kirill Shraiber, `Biyolojinin Temelleri` isimli lise ders kitabında empoze edilen Darwin teorisinin, yalan ve bilimsel olmayan temeller üzerine kurulu olduğunu, cocuk ve insan psikolojisini olumsuz şekilde etkilediğini belirtiyor ve Maria`nın Allah'a inanan bir vatandaş olarak haklarının korunmasını ve biyoloji ders kitabının alternatifsiz olarak evrim teorisi üzerine hazırlanmış olmasının yasaklanmasını talep ediyor.

Bu duruşma sebebiyle, Rusya tarihinde ilk defa bir makeme, St-Petersburg sehri Oktyabrskiy Mahkemesi, bilimsel-felsefi bir konunun ayrıntılarına girmek zorunda kalıyor.

İlk duruşmada, Maria'nın hristiyan ortodoks avukatı Konstantin Romanov, «Hz Musa, Hz Isa ve Hz. Muhammed Peygamber'in kökenleri maymunlardan mı geliyor demek istiyorsunuz? Darwinizm konusunun bu şekilde yansıtılmasi ve alternatifsiz olarak okullarla okutulması, ülkemizdeki tek Yaraticiya inanan insanların inanç haklarını ihlal ediyor» şeklinde konuştu.

Yukardaki resimde görüldüğü gibi, basın toplantısı sırasında, evrim teorisine inanan gazetecilere "muz" ikram eden Maria Shraiber ise: «Biyoloji kitaplarında, din hakkındaki ifadeler, genel olarak çok aşağılayıcı ve kin dolu. Allah`ın varlığının, saçma ve bilim dışı bir iddia olduğunu yazan ders kitaplarıyla eğitim görmek, inanan bir kişi için utanç verici ve imkansızdır.» şeklinde konuştu.

Ressam olan Maria`nin babasi ise, kameraların ve basının karşısında kızını hiçbir zaman yanlız bırakmıyor ve şu açıklamalarda bulunuyor: «Bu dava sonucunda, ders kitaplarından, özellikle biyoloji ders kitaplarindan, her türlü temelsiz, ispatsiz bilgiler çıkartılmalı. Ders kitaplarının öğrencilere empoze ettiği evrim teorisinin bilimsel dayanağı olmadigi cok net olan bir yalandir. Darwin teorisi insanin dini inançlarını aşağılamaktadır. Ateizmin temeli olan darwinizm felsefesi, buna inanan kişiler için olumsuz bir yaklaşım oluşturmaktadır ve toplular arası ve dinler arasi çatışmalara yol açmaktadır".

Bir sonraki celsesi 21 Şubat 2007 tarihinde yapılacak olan mahkemeye, St-Petersburg Üniversitesi'nden, biyoloji, tarih ve felsefe fakültelerinden de uzman bilim adamlarının davet edileceği belirtiliyor.

St-Petersburg'lu lise öğrencisinin davasi sadece şehirde degil, tüm Rusya'da büyük yankı uyandırdı. Bütün ilahi dinlerin temsilcileri, Shraiber ailesine desteklerini ilettiler.

Konuyla ilgili beyanat veren St-Petersburg Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler sorumlusu Artemiy Skripkin: «Ateistik dünya bakışı, öğrencilere alternatifsiz ve zorunlu olarak okutulamaz. Bu konuda Maria ile hemfikirim» dedi.

Ayrica bu konu, St-Petersburg'da düzenlenen G8 zirvesi sırasında da konuşuldu... Görüşmelere verilen bir mola sırasında, Abd Başkanı Bush ile İngiltere Başbakanı Blair'in önlerinde duran mikrofonların kapatılması unutulmuştu ve iki ülke liderinin Shraiber davasi hakkında konuştukları duyuldu. Sonrasında, ABD Başkanı Bush'un şu sözleri kayıtlara geçti: "Darwin'in kim olduğunu ve gerçek niyetini bilemem ama, evrim teorisini ben de cok saçma buluyorum!".

Rusya NTV TV kanali, 14.12.2006