'ALLAH' kelimesinin gücü



Hollandalı bilim adamı psikolog Vander Hoven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin sırrını bulduğunu açıkladı. Prf.Hoven'in hastalar üzerindeki araştırmasının sonucu ise şöyle..

Hollandalı bir psikolog olan Vander Hoven Kur’an okumanın ve ALLAH kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı.
Hollandalı profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalışmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi.
Hastalarından bazılarının Müslüman olmadığını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarına ALLAH kelimesini öğrettiğini söyledi.
Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti.
Profesör Haven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açıkladı.
-ALLAH kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor.
- Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çıkarıldığı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi olduğu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor
- Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.
Bu araştırmayı yapan Hollandalı profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur’an-ı Kerim’in sırlarını araştıran bir psikolog.

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Bölücü Örgütün Oyunlarına Dikkat



Bölücü örgüt, “anti-komünist, anti-Darwinist, anti-materyalist karşı propaganda” ile yenileceğini anlamış ve taktik değiştirerek artık komünist olmadığı yönünde beyanlar vermeye başlamıştır. Gayesi zaman ve mevzi kazanmak olan bu oyuna kimse gelmemelidir. Bölücü örgüt komünisttir ve onu çökertecek asıl yöntem olan karşı propaganda, kararlılıkla ve kesintisiz olarak devam ettirilmelidir.

- Hürriyet Gazetesi, 24 Haziran 2007 tarihinde, “PKK Artık Sağlam Bir Amerikancı” başlığıyla “bölücü örgütün komünist kimliği konusunda şüphe meydana getirebilecek” son derece tehlikeli bir haber yapmıştır. Kapaktan duyurulan bu haberde, bölücü örgütün devrimci komünist çizgiden vazgeçtiği yönündeki demeçlere yer verilmiştir. Oysa örgüt komünist ideolojiden asla vazgeçmiş değildir, sadece klasik bir taktik uygulamaktadır. Haberdeki demeçler aleni ve büyük birer yalandır. Basınımız, bu tür haberlerde daha dikkatli olmalı, bölücü örgütün oyunlarına gelmemelidir.
- Son zamanlarda bölücü örgütün dikkatle gizlemek istediği asıl konu komünist kimliğidir. Örgüt, bu kimliğin, dindar doğu insanı tarafından dışlanacağını iyice fark etmiş ve kendini kürt milliyetçisi bir oluşum olarak gösterme çabasına girişmiştir.
- Örgütün geçmişte kıyasıya savunduğu ateizm ve komünizm bugün başına bela olmuş durumdadır. Çoğunluğunu samimi dindar insanların oluşturduğu Doğu bölgelerimizdeki vatandaşlarımız, bölücü örgütün gerçek yüzünü son aylarda gazetelere yansıyan haber ve duyurularla net biçimde fark etmiş, akabinde bölgede bölücü örgüt aleyhine bir dönüş başlamıştır.
- Bölücü örgütün, üzerine en çok gidilmesi ve halkın bilgilendirilmesi gereken yönü “ateist ve komünist olduğu” gerçeğidir. Örgüt elebaşının geçmişteki tüm ifadeleri azılı bir komünist üslubundadır. Örgüt elebaşı, SSCB’nin yıkılmasının ardından ağız değiştirmeye başlamış özellikle yakalandıktan sonra “taktik gereği” yeni ve sahte bir kimliğe bürünmüştür.
- Lenin’in “Bir Adım İleri İki Adım Geri” kitabında verdiği taktikler doğrultusunda açıklamalar yapılmıştır. Lenin, bir komünistin kendisini gizlemek için dindar gözükebileceği, marksist olmadığını söyleyebileceği, geri adım atabileceği gibi takiye yöntemlerini tavsiye etmiştir. Bölücü örgütün bu tür taktik ve aldatmacalarına karşı uyanık ve dikkatli olunmalıdır. Örgüt tam anlamıyla bir ateist-komünist örgüttür ve bu gerçeği bugünden sonra gizlemesine ise imkan yoktur.
- Doğuda yaşayan ve samimi birer dindar olan kürt kökenli vatandaşlarımız Allah’ı, peygamberleri, kitapları, ahireti inkar eden komünist örgütü -Allah’ın izniyle- çok yakında bölgeden söküp atacaktır.


Lenin’in bu kitabı, komünistlerin en temel taktiğini anlatmaktadır.

Hürriyet Gazetesi bölücü örgütün gerçek yapısını deşifre etmeli, halkta hatalı intibaa meydana getirebilecek haberlerden kaçınmalıdır.

Bölücü Terör Örgütünün Komünist Olduğu Tartışılmaz Bir Gerçektir

Bölücü terör örgütü, her eylemi, her sloganı ve her bildirisiyle komünisttir. Ancak bölge halkı bu konuda son derece bilgisizdir ve eli kanlı örgüt militanlarını kimi zaman “kürt halkı adına savaşan, kürt milliyetçisi gerillalar” olarak algılamaktadır.
Bölgedeki halkımızın büyük bölümü dindardır. Dolayısıyla bölücü örgütün gerçek hedeflerini ve ateist yapısını anladığında örgüt aleyhinde tavrı çok daha kesin olacaktır. Bu sebeple örgütün ateist ve komünist kimliği geniş kapsamlı bir karşı propaganda ile halkımıza duyurulmalıdır. Bu konuda radyo, TV ve basın da kullanılarak çok etkin bir çalışma yapılması gerekmektedir.
Burada bir etnik hareket değil, komünist ve dinsiz bir hareket söz konusudur. Kürt milliyetçiliği görüntüsü tamamen bölge halkının gözünü boyamaya yöneliktir.
Örgütün Marksist-Leninist bir yapıda olduğu, gerek savcılık iddianamelerinde, gerek MİT raporlarında gerekse mahkeme kararlarında sabittir. Kaldı ki örgütün komünist olduğunu anlamak için çok ayrıntılı bir araştırmaya bile gerek yoktur. Çünkü örgütün uzun yıllar kullandığı bayrağında komünizmin en bilinen simgesi olan orak-çekiç motifinin yer alması bile konunun ispatı için yeterlidir. (Bu amblem daha sonra strateji ve taktik değişikliğine giden örgüt tarafından değiştirilmiştir.) Örgütün kuruluş kongresinde yer alan ve örgütün internet sitesinde göze çarpan ifadeler de, marksizme olan sadakati net olarak ortaya koymaktadır:
“MARKSİST-LENİNİST TEORİ ÇOK İYİ ÖZÜMSENMELİDİR. Önder kadrolar sık sık Marksizm’e müracaat etmeli, Marksizm’in uygulanmasını başlangıç şekli yapmak için bu öğretiyi gerçekten özümsemeliler. ...Biz SOSYALİZMİ SİYASAL SORUNUN ÇÖZÜMLENMESİNDE DAHA ÇOK BİR EYLEM KILAVUZU OLARAK ELE ALACAĞIZ. Mutlaka böyle bir öğretinin temsilcisi olarak, böyle bir öğretinin savunucusu olarak, bunun en önemli koşulu olarak bulunulan ülkenin siyasal iktidar meselesine uygulayarak, mevcut iktidarı parçalamada bir araç olarak, bir eylem kılavuzu olarak kullanarak üzerimize düşeni yapacağız.”
Örgüt liderinin, 13. kuruluş yıldönümü mesajından:
"Sosyalizm yıkıldı, komünizm yıkıldı" diyenlere en iyi cevap olarak, ‘tam tersine, SOSYALİZMİN EN GÜÇLÜSÜ, EN DOĞRUSU, EN YÜCESİ PKK'DE GERÇEKLEŞMİŞTİR’ diyoruz."
Örgüt liderinin 1 Mayıs 1982 tarihli konuşmasından:
“Ama şunu iyi bilmeliyiz ki, Kürdistan tarihi bugün çağa ulaşmak istiyorsa, tamamıyla işçi sınıfı gerçeğine dayanmak zorundadır. Ne kadar elverişsiz koşulları yaşarsa yaşasın, işçi sınıfının objektif gücüne ve onun eylem kılavuzu olan bilimine, MARKSİZM-LENINİZM’E DAYANMAK ZORUNDADIR VE DİKKAT EDİLİRSE BİZİM VARLIK NEDENİMİZ TÜMÜYLE BU GERÇEK ETRAFINDA OLUŞMUŞTUR. ...Eğer o aşiret duvarları, o feodal çitler aşılmasaydı, MODERN DÜŞÜNCE, EN DEVRİMCİ DÜŞÜNCE OLAN MARKSİZM-LENINİZM kafalarımıza sıçramayacaktı, onun için zemin bulamayacaktı.”


ATATÜRK’ÜN
KOMÜNİZM UYARISI:
“Komünizm, Türk Dünyası'nın en büyük düşmanıdır. Her görüldüğü yerde ezilmelidir.”
"Avrupa'da çıkacak bir savaşın başlıca galibi ne İngiltere, ne Fransa, ne de Almanya'dır. Sadece bolşevizm (komünizm)dir. Rusya'nın yakın komşusu ve bu memleketle en çok savaşmış bir millet olarak biz Türkler, orada cereyan eden olayları yakından izliyor ve tehlikeyi bütün çıplaklığıyla görüyoruz. Uyanan Doğu milletlerinin düşünce yapılarını mükemmelen sömüren, onların milli ihtiraslarını okşayan ve kinleri tahrik etmesini bilen bolşevikler (komünistler), yalnız Avrupa'yı değil, Asya'yı da tehdit eden başlıca kuvvet halini almışlardır." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 3, s. 94-95)

Bölücü Örgüte Sinsice Destek Veren Avrupa Materyalist Birliği’nde Yaratılış Gerçeği Sarsıntısı

- 8 Haziran 2007’de, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne, “Kültür, Bilim ve Eğitim Komitesi” tarafndan sunulan bir rapor, Avrupalılar arasında Yaratılış Gerçeği’ne olan ilginin artmasından komünistlerin duyduğu endişe ve paniği ortaya koymuştur. Fransa Sosyalist Grup üyelerinden Guy Lengagne’in kaleme aldığı raporun başlğ oldukça çarpıcı ve ibret vericidir: “Eğitimde Yaratlşçlğn Tehlikeleri”. Raporda, Yaratılış’ı anlatmak tehlikeli bir eylem gibi gösterilmekte, Darwinizm’in reddedilerek Yaratılış’ın kabul görmesi halinde Avrupa’nın “temel değerlerinin” sarsılacağı vurgulanmaktadır.
- Hiç kuşkusuz bu raporda “temel değerler”den kastedilen materyalist kültürden başka birşey değildir. Başta Fransa, İngiltere, Hollanda ve Belçika olmak üzere Avrupa çok uzun bir süredir Darwinist-materyalist etki altındadır. Avrupa’da yaşayan insanlar Darwinizm Dininin büyüsüne kapılmışlar, bunun sonucu olarak son derece soğuk, her türlü ahlaki ve insani değerlerden yoksun bir noktaya doğru sürüklenmişlerdir.
- Ancak son zamanlarda Avrupa’da yüzyıllardır süregelen materyalist etki hızla güç kaybetmektedir. Avrupa insanı, Yaratılışın gerçek ve Darwinizm ise büyük bir aldatmaca olduğunu anlamaya başlamıştır. Bugün Avrupa’nın pek çok seçkin eğitim kurumunda öğrencilerle öğretmenleri arasında evrim teorisi tartışılmakta, gerçekleri fark eden Avrupalı gençler Yaratılış Gerçeği’nin gönüllü savunucuları haline gelmektedir. Aynı şekilde akademik çevrelerde ve özel olarak kurulan resmi komisyonlarda da Darwinizm tartışılmakta, kısaca Avrupa’da önemli bir değişim yaşanmaktadır.
- Bu noktaya gelinmesinde ise Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası isimli kitabının etkisi çok büyüktür. Bu kitap, İtalyanca, Almanca, İngilizce ve Fransızca basılarak Avrupa’da çok geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmış ve sözkonusu raporun yazılmasına sebep olan tüm gelişmeler bu kitaptan sonra meydana gelmiştir. Nitekim raporda da aynı tespit yer almakta, Yaratılış Atlası isimli kitaptan ve yazarı Harun Yahya’dan pek çok yerde söz edilmektedir.

AVRUPA BASININDA YARATILIŞ ATLASI HAKKINDA ÇIKAN
BİNLERCE HABERDEN BAZILARI

1. 2 şubat 2007 tarihli Le blog d'Yves Daoudal kişisel sitesi Yaratılış Atlası ile ilgili haberi "Darwinist Panik" başlığı ile vermiştir.
2. Belçika'da yayınlanan A Voix Autre isimli gazetede Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası isimli eserinin Fransa’da oluşturduğu etki, "Kulisler arkasında yaşanan panik!" ve "Yaratılışçı literatür hiçbir dönemde bu kadar güçlü olmamıştı" ifadeleriyle yer almıştır.
3. Le Nouvel Observateur dergisi, Yaratılış hareketinin en önemli temsilcisi olarak, "uluslararası Harun Yahya yayınlarının da katkısıyla Harun Yahya'nın kendisidir,” açıklamasında bulunmuştur.
4. Science dergisi, 16 Şubat 2007 tarihli sayısında, Fransa'ya ve tüm diğer ülkelere gönderilen Yaratılış Atlası ile ilgili, "Uzun zamandır evrime yapılan 'en göz kamaştırıcı görünümlü saldırı': Bu, son haftalarda kendilerine Yaratılış Atlası gönderilen Avrupalı bilim adamlarının ortak görüşü" yorumunu yapmıştır.
5. 3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesi Yaratılış Atlası'nı "benzersiz bir eser" şeklinde yorumlamıştır.
6. Hollanda’da yayın yapan Radio Netherlands’ın internet sitesinde yer alan Nicolien Den Boer’in makalesinde “Yaratılış Atlası tüm Avrupa’da büyük bir tufan oluşturdu” ifadesi yer aldı.
7. 2 Şubat 2007 tarihli Le Figaro gazetesinde “İslami yaratılışçılığın Fransa’ya hücumu” başlıklı bir haber yer aldı.
8. 3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesinde “Yaratılışçılar Fransız okullarına doğru atağa geçti” başlıklı bir haber yer aldı.
9. 6 Şubat 2007 tarihli La Liberation gazetesinde “Harun Yahya Türkiye’de yaratılışçılığın en büyük savunucusu (şampiyonu)” olarak tanınıyor.
10. 5 Şubat 2007 The Washington Post gazetesi Yaratılış Atlası’nın etkisini “Darwinizm’e karşı coşkulu bir atak” olarak tanımlıyor.
11. İtalyan-Fransız işbirliği ile hazırlanmış olan www.bellaciao.org isimli haber sitesinde, 9 Şubat 2007 tarihinde, dünya üzerinde Yaratılışı savunan hareketlerle ilgili bir haber yer aldı. Haberde Darwin'in teorisini (çatışmaya cesaret veren ve değerli kılan tek felsefe) geçersiz ilan eden Harun Yahya (Türk, gerçek ismi Adnan Oktar), evrim teorisini reddetmenin çok daha ötesine geçiyor”. deniyordu.
12. Tanınmış Amerikalı gazeteci Doug Ireland kişisel sitesinde “İslami yaratılışçılık Fransa’yı istila etti” başlığıyla bir haber yayınladı.
13. Gaullisme isimli bir Fransız siyasi sitesinde, 3 Şubat 2007 tarihinde yer alan haberde “... Yaratılışçılığın en aktif tebliğcisi «uluslararası Harun Yahya yayınları» nın da gücüyle, kesin olarak Harun Yahya’dır.” deniyordu.
14. Le blog des bactéries et de l'évolution isimli kişisel bir evrim temalı sitede, 8 ve 9 Şubat 2007 tarihlerinde, iki haber yayınlandı. Haberde Yaratılış Atlası için şu ifade yer alıyor: “Kur’an ayetlerinden geniş alıntılar kullanan bu koca savaş gemisi”
15. Belçika’nın en önemli gazetelerinden biri olan Le Soir’ın 5 Mart 2007 tarihli sayısında Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası isimli eserinin dünya çapındaki etkisini ele alan bir haber yer aldı. “Kırmızı bir kitap Darwin’in tezini reddediyor” başlıklı haberde Harun Yahya’nın çalışması “dahiyane bir girişim” olarak tarif ediliyor.
16. Liege Üniversitesi’ninden Prof. Bernard Rentier kişisel sayfasında şu yorumlarda bulunuyor: İçerik şaşırtıcı, ama etkileyici. Bu kuşatmanın, atlasın tüm dünyaya dağıtılmasının, ardından oluşacak etkiyi düşünmeye insan cesaret dahi edemiyor…”
17. Polonya'da yaratılışı savunan Polskie Towarzystwo Kreacjonistyczne isimli organizasyon, internet sitesinde, “Bazı ülkelerde yazarın kitaplarının okul kitaplarından daha nüfuzlu olduğu” belirtilmektedir.
18. 23 Mart tarihinde Polonya'nın internet dergisi olan Interia.pl’da, Harun Yahya'nın Yaratılış Atlası eseri ile ilgili olarak “Anti-darwinist eğitim kitabı otoriteleri şok etti” başlıklı haber yer almıştır:
19. ‘Glos Nauczycielski’ isimli internet haber sitesi Belçika Milli Eğitim Bakanlığının bir kitaptan duyduğu korkuyu "Antidarwinist kitap Belçika okullarını vurdu" başlığıyla haber yapmıştır.
20. Dziennik Online isimli haber sitesi Belçika’nın yaratılış düşüncesine gösterdiği tepkiyi sayfalarında haber yapmıştır. Belçika otoriteleri ise “kitabın acilen toplatılması gerektiğini söylüyorlar.”
21. İsviçre’nin en büyük gazetelerinden biri olan Le Matin’de, 2 Mayıs 2007 tarihinde yayınlanan haberin başlığı şu şekildeydi: “Avrupa’da propaganda tam rayına oturmuş: olağandışı bir Atlas tüm İsviçre’yi istila etti!”
22. Liège Üniversitesinin aylık dergisinde, 15 Mayıs 2007 tarihinde “Şaşırtan bir Yaratılışçılık örneği: Türk bir eser evrimi tartışmaya açıyor!” başlıklı bir haber yer aldı.
23. Almanya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Die Welt’in 20 Haziran 2007 tarihli sayısında “Evrime Karşı Kuran’la mücadele” başlıklı büyük bir haber yer aldı. Haberde “Paris Eğitim Bakanlığı dehşete kapılarak kitabın derslerde okutulmaması yönünde çağrıda bulundu.” şeklinde bir ifade yer aldı.
24. 20 Şubat 2007 tarihinde Almanya’da “hpd-online.de” isimli bir haber sitesinde Yaratılış Atlası ile ilgili bir haber yer aldı. Haberde Fransa ve Benelüks ülkelerine gönderilen eserlerin oluşturduğu panik ifade edildi.
25. Amerika’dan yayın yapan, www.newsmax.com isimli büyük bir haber sitesinde, 22 Kasım 2006 tarihinde, “Türkler: Ateizm “Terörizmin Kökenidir” başlıklı bir haber yer aldı. Haberde şu ifade yer aldı: “Bu, Amerikan yaratılışçıların hayal dahi edemeyeceği kadar etkili.”
26. Belçika’da yayınlanan La Libre Belgique gazetesinin 23 Mart 2007 tarihli sayısında “Evrim teorisini büyüyen bir başarıyla reddeden bir yazardır...” şeklinde bir ifade yer aldı.
27. Irish Independant, Kevin Myers, 9 Mart 2007: “Harun Yahya’nın Global Yayınevinden çıkan Yaratılış Atlası adlı kitabı, belki de bu yıl, şu ana kadar olan en olağanüstü olaydır....”
28. İsviç’te yayınlanan Svenska Dagbladet isimli gazetenin 4 Mart 2007 tarihli sayısında, Carl-Johan Bilkenroth tarafından hazırlanan haberde Atlas’tan «Darwin’e meydan okuyan muhteşem eser» ifadeleriyle bahsedildi.
29. 4 Haziran 2007 tarihinde, İtalya’nın en büyük gazetesi olan Corriera della Sera’daki Yaratılış Atlası konulu haberde şu ifade yer aldı: “Yaratılış Atlası’yla işgal eden İslam kaynaklı yaratılışçılar arasında bir yarış başladı. İkisinden hangisinin üstün geleceğini bilemiyoruz, ama kesin olarak bildiğimiz şey bizim kaybedenler olacağımız...”
30. Armenews isimli haber ajansının internet sitesinde 18 Nisan 2007 tarihinde yer alan haberde, “Türkiye’de evrime karşı verilen mücadele hemen hemen kesin zaferle sonuçlanmış görünüyor” İfadesi yer aldı.

Yazarın bugüne kadar kaleme aldığı kitaplarının sayısı yaklaşık 250’dir. Bu kitaplar 46.000 sayfa ve 31.500 resimden oluşmaktadır. Bunların 7.000 sayfa ve 6.000 resimlik bölümü Evrim Teorisinin çöküşünü konu almaktadır.

Adnan Oktar'ın, Harun Yahya müstear ismi ile kaleme aldığı kitaplara ve bunlardan yararlanılarak hazırlanan
belgesellere, www.harunyahya.org, www.harunyahya.net ve www.harunyahya.com adreslerinden ücretsiz olarak ulaşabilir veya bunları Global Yayıncılık'ın 0212 444 444 1 no’lu telefonundan temin edebilirsiniz.

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Yaratılış Atlasi ile İlgili Dünyadan Yankılardan Birkaç Örnek

1. 2 şubat 2007 tarihli Le blog d'Yves Daoudal kişisel sitesi Yaratılış Atlası ile ilgili haberi "Darwinist Panik" başlığı ile vermiştir.

2. Belçika'da yayınlanan A Voix Autre isimli gazetede Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası isimli eserinin Fransa’da oluşturduğu etki, "Kulisler arkasında yaşanan panik!" ve "Yaratılışçı literatür hiçbir dönemde bu kadar güçlü olmamıştı" ifadeleriyle yer almıştır.

3. Le Nouvel Observateur dergisi, Yaratılış hareketinin en önemli temsilcisi olarak, "uluslararası Harun Yahya yayınlarının da katkısıyla Harun Yahya'nın kendisidir,” açıklamasında bulunmuştur.

4. Science dergisi, 16 Şubat 2007 tarihli sayısında, Fransa'ya ve tüm diğer ülkelere gönderilen Yaratılış Atlası ile ilgili, "Uzun zamandır evrime yapılan 'en göz kamaştırıcı görünümlü saldırı': Bu, son haftalarda kendilerine Yaratılış Atlası gönderilen Avrupalı bilim adamlarının ortak görüşü," yorumunu yapmıştır.

5. 3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesi Yaratılış Atlası'nı "benzersiz bir eser" şeklinde yorumlamıştır.

6. Hollanda’da yayın yapan Radio Netherlands’ın internet sitesinde yer alan Nicolien Den Boer’in makalesinde “Yaratılış Atlası tüm Avrupa’da büyük bir tufan oluşturdu” ifadesi yer aldı.

7. 2 Şubat 2007 tarihli Le Figaro gazetesinde “İslami yaratılışçılığın Fransa’ya hücumu” başlıklı bir haber yer aldı.

8. 3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesinde “Yaratılışçılar Fransız okullarına doğru atağa geçti” başlıklı bir haber yer aldı.

9. 6 Şubat 2007 tarihli La Liberation gazetesinde “Harun Yahya Türkiye’de yaratılışçılığın en büyük savunucusu (şampiyonu)” olarak tanınıyor.

10. 5 Şubat 2007 The Washington Post gazetesi Yaratılış Atlası’nın etkisini “Darwinizm’e karşı çoşkulu bir atak” olarak tanımlıyor.

11. İtalyan-Fransız işbirliği ile hazırlanmış olan www.bellaciao.org isimli haber sitesinde, 9 Şubat 2007 tarihinde, dünya üzerinde Yaratılışı savunan hareketlerle ilgili bir haber yer aldı. Haberde Darwin'in teorisini (çatışmaya cesaret veren ve değerli kılan tek felsefe) geçersiz ilan eden Harun Yahya (Türk, gerçek ismi Adnan Oktar), evrim teorisini reddetmenin çok daha ötesine geçiyor”. deniyordu.

12. Tanınmış Amerikalı gazeteci Doug Ireland kişisel sitesinde “İslami yaratılışçılık Fransa’yı istila etti” başlığıyla bir haber yayınladı.

13. Gaullisme isimli bir Fransız siyasi sitesinde, 3 Şubat 2007 tarihinde yer alan haberde “... Yaratılışçılığın en aktif tebliğcisi « uluslararası Harun Yahya yayınları» nın da gücüyle, kesin olarak Harun Yahya’dır.” deniyordu.

14. Le blog des bactéries et de l'évolution isimli kişisel bir evrim temalı sitede, 8 ve 9 Şubat 2007 tarihlerinde, iki haber yayınlandı. Haberde Yaratılış Atlası için şu ifade yer alıyor: “Kur’an ayetlerinden geniş alıntılar kullanan bu koca savaş gemisi”

15. Belçika’nın en önemli gazetelerinden biri olan Le Soir’ın 5 Mart 2007 tarihli sayısında Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası isimli eserinin dünya çapındaki etkisini ele alan bir haber yer aldı. 
“Kırmızı bir kitap Darwin’in tezini reddediyor” başlıklı haberde Harun Yahya’nın çalışması “dahiyane bir girişim” olarak tarif ediliyor.

16. Liege Üniversitesi’ninden Prof. Bernard Rentier’nin kişisel sayfasında şu yorumlarda bulunuyor: İçerik şaşırtıcı, ama etkileyici. Bu kuşatmanın, atlasın tüm dünyaya dağıtılmasının, ardından oluşacak etkiyi düşünmeye insan cesaret dahi edemiyor…”

17. Polonya'da yaratılışı savunan Polskie Towarzystwo Kreacjonistyczne isimli organizasyon, internet sitesinde, “Bazı ülkelerde yazarın kitaplarının okul kitaplarından daha nüfuzlu olduğu” belirtilmektedir.

18. 23 Mart tarihinde Polonya'nın internet dergisi olan Interia.pl’da, Harun Yahya'nın Yaratılış Atlası eseri ile ilgili olarak “Anti-darwinist eğitim kitabı otoriteleri şok etti” başlıklı haber yer almıştır:

19. ‘Głos Nauczycielski’ isimli internet haber sitesi Belçika Milli Eğitim Bakanlığının bir kitaptan duyduğu korkuyu "Antidarwinist kitap Belçika okullarını vurdu" başlığıyla haber yapmıştır.

20. Dziennik Online isimli haber sitesi Belçika’nın yaratılış düşüncesine gösterdiği tepkiyi sayfalarında haber yapmıştır. Belçika otoriteleri ise “kitabın acilen toplatılması gerektiğini söylüyorlar.”

21. İsviçre’nin en büyük gazetelerinden biri olan Le Matin’de, 2 Mayıs 2007 tarihinde yayınlanan haberin başlığı şu şekildeydi: “Avrupa’da propaganda tam rayına oturmuş: olağandışı bir Atlas tüm İsviçre’yi istila etti!”

22. Liège Üniversitesinin aylık dergisinde, 15 Mayıs 2007 tarihinde “Şaşırtan bir Yaratılışçılık örneği: Türk bir eser evrimi tartışmaya açıyor!” başlıklı bir haber yer aldı.

23. Almanya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Die Welt’in 20 Haziran 2007 tarihli sayısında “Evrime Karşı Kuran’la mücadele” başlıklı büyük bir haber yer aldı. Haberde “Paris Eğitim Bakanlığı dehşete kapılarak kitabın derslerde okutulmaması yönünde çağrıda bulundu.” şeklinde bir ifade yer aldı.

24. 20 Şubat 2007 tarihinde Almanya’da “hpd-online.de” isimli bir haber sitesinde Yaratılış Atlası ile ilgili bir haber yer aldı. Haberde Fransa ve Benelüks ülkelerine gönderilen eserlerin oluşturduğu panik ifade edildi.

25. Amerika’dan yayın yapan, www.newsmax.com isimli büyük bir haber sitesinde, 22 Kasım 2006 tarihinde, “Türkler: Ateizm “Terorizmin Kökenidir” başlıklı bir haber yer aldı. Haberde şu ifade yer aldı: “Bu, Amerikan yaratılışçıların hayal dahi edemeyeceği kadar etkili”

26. Belçika’da yayınlanan La Libre Belgique gazetesinin 23 Mart 2007 tarihli sayısında “Evrim teorisini büyüyen bir başarıyla reddeden bir yazardır...” şeklinde bir ifade yer aldı.

27. Irish Independant, Kevin Myers, 9 Mart 2007: “Harun Yahya’nın Global Yayınevinden çıkan Yaratılış Atlası adlı kitabı, belki de bu yıl, şu ana kadar olan en olağanüstü olaydır....”

28. İsviç’te yayınlanan Svenska Dagbladet isimli gazetenin 4 Mart 2007 tarihli sayısında, Carl-Johan Bilkenroth tarafından hazırlanan haberde Atlas’tan «Darwin’e meydan okuyan muhteşem eser» ifadeleriyle bahsedildi

29. 4 Haziran 2007 tarihinde, İtalya’nın en büyük gazetesi olan Corriera della Sera’daki Yaratılış atlası konulu haberde şu ifade yer aldı: “Yaratılış Atlası’yla işgal eden İslam kaynaklı yaratılışçılar arasında bir yarış başladı. İkisinden hangisinin üstün geleceğini bilemiyoruz, ama kesin olarak bildiğimiz şey bizim kaybedenler olacağımız...”

30. Armenews isimli haber ajansının internet sitesinde 18 Nisan 2007 tarihinde yer alan haberde, “Türkiye’de evrime karşı verilen mücadele hemen hemen kesin zaferle sonuçlanmış görünüyor.” İfadesi yer aldı.

31. Dragor isimli İtalyanca bir evrim taraftarı sitede ise “Darwin elveda?” başlıklı bir yorum yer aldı. Yaratılış Atlası’nın Fransa ve İtalya’da oluşturduğu etkiyi karşılaştıran yorumda, Harun Yahya’nın öncülüğünü yaptığı İslami Yaratılışçılığa engel olmanın pek mümkün olmadığı, “Fransa daha ne kadar dayanabilecek?” sözleriyle vurgulandı.



mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Liège Üniversitesinden Yaratılış Atlası üzerine bir inceleme


Liège Üniversitesinin aylık dergisinde yayınlanan bir makalede Adnan Oktar’ın evrim konulu çalışmaları ve bu çalışmaların çeşitli ülkelerdeki etkisi üzerinde duruluyor. 15 Mayıs 2007 tarihli dergideki haberin başlığı “Şaşırtan bir Yaratılışçılık örneği: Türk bir eser evrimi tartışmaya açıyor!” Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor:
... Yedi ciltlik bir eserin birinci cildi olduğu bilgisi verilen 770 sayfalık, kuşe kağıda, renkli baskı, çok iyi belgelendirilmiş, kusursuz bir Fransızca… Kısacası çok güzel bir kitap (…)
... Liège’de profesör olan Laurence Bouquiaux şöyle bir itirafta bulunuyor: “... Kitabı daha yakından inceledim. Ve sonunda yazarın kurduğu bağlantıyı kavradım. Oktar tartışmaya açtığı konu “Yaratılışçılık ve Evrimcilik” ve bunu alışılmadık terimlerle dile getiriyor. Üstelik bilimsel itirazları Kuran’dan yola çıkarak yapmıyor… Yaratılışçılığı bilim adına savunuyor… Sonradan bir daha geri dönüşü olmayan bir karşı atak yaşamak istemiyorsak, tartışmanın şu an ulaştığı konumu çok iyi tespit etmekte fayda var.
... Oktar, bilimsel platformdaki delillendirmelerin bir bölümünde doğanın bilimselliğinden faydalanıyor. 500 sayfa boyunca on milyonlarca yıl yaşındaki fosilleri ve bu fosillerin günümüzde yaşayan örneklerini bir araya getiriyor ve aralarında en ufak bir farklılık olmadığı gerçeğini meydana çıkarıyor. Kitabın finalini tam oturtmak için hiçbir genetik mutasyonun bir türe fayda sağlamayacağı, hiçbir ara geçiş formu olmadığını da ekliyor (…)
... “Evrim gerçek değil, bir teoriden öteye geçemez” sözü yazar ve daha birçok Yaratılışçı tarafından sloganlaştırılıyor. (…)
... Yaratılış Atlası’nı 14 ve 16 yaşlarındaki iki kızıma da gösterdim. Onlara göre çok güzel, harika resimlendirilmiş ve kitaptaki açıklamalar çok anlaşılır. Ancak kitapta yazan bilgilerin okulda kendilerine öğretilenler ile uyuşmadığını söylediler…
Ayrıca internette de kitaba sansür getirilmemesi taraftarıyım: tam aksine, bu kitap bence öğrencilerin bu eseri kendilerinin inceleyerek statüsü ve niteliği hakkında olumlu ya da olumsuz, kendilerinin karar vermesi gerektiğini düşünüyorum.

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Harun Yahya'nın Etkileri İspanya'da


İspanya’nın en önemli gazetelerinden, Barselona merkezli El Periodica’da, 10 Haziran 2007 tarihinde Adnan Oktar’ın evrim konulu çalışmalarına yer verildi. Haberde tüm dünyada büyük yankı uyandıran Yaratılış Atlası isimli eser ve Sayın Adnan Oktar’ın geçtiğimiz hafta İstanbul’da yabancı basın kuruluşlarına verdiği basın toplantısında yaptığı açıklamalar geniş yer aldı. Andres Mourenza imzalı haberde özetle şu yorumlar yer alıyordu:
Geçen şubat ayında Barcelona Üniversitesi’ndeki birçok profesörün eline 700 sayfalık ve 5 kg’lık Yaratılış Atlası geçti. Bunun öncesinde birçok benzer Avrupa Üniversitesi Harun Yahya müstear isimli yazarın evrim teorisine karşıt fikirli kitabına ilişkin aynı gizemli postayı almıştı.
Cuma günü İstanbul Boğazı'nda lüks bir yatta basın konferansı veren Adnan Oktar şöyle dedi: “Beyler!…Evrim yok! Olsaydı Kuran, İncil ya da Tevrat bunu mutlaka yazardı.”
Adnan Oktar “Darwinizm’i yalnız bir kısım insan anlayabilir, öyle anlaşılmazdır ki, sadece bilim adamları anlayabilir fikirleri yanlış yönlendirmedir. Darwinizm'in yanlış olduğunu anlamak için, Allah'ın varlığını anlamak için akademik eğitime gerek yok.” demektedir. Ve “Darwinizm’in bilimsel temeli yok” şeklinde açıklamaktadır.
Oktar mükemmel beyaz bir takım elbise, Osmanlı altın kemer tokası ile çıktı, yanındakiler de aynı şıklıkta idi…. Hiç birisi alışılmış Müslüman görünümünde değildi. …Çevresindekilerin çoğunluğu İstanbullu ailelere mensup, genç, zengin insanlar…. Oktar Darwinizm’in etkili olduğu ülkelere kitap göndermeye devam edeceklerini ve şu anda halen Yaratılış Atlası’nın Rusça ve Çince çevirilerinin yapıldığını açıkladı.


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Olağandışı bir Atlas tüm İsviçre’yi istila etti!-Le Matin Gazetesi


İsviçre’nin en büyük gazetelerinden biri olan Le Matin’de, 2 Mayıs 2007 tarihinde yayınlanan haberde Yaratılışı anlatan çalışmalar özetle şu şekilde anlatılıyordu:

Amerika’da, yaratılışçılık okullarda okutuluyor! Avrupa’da propaganda tam rayına oturmuş: olağandışı bir Atlas tüm İsviçre’yi istila etti!
Amerika’dan sonra, Avrupa ve İsviçre de nişan tahtasına oturdu. Yaratılışçılar, Güney Amerika’nın birçok ülkesinde İncil’i kaynak alarak yaratılış inancının, evrim teorisi ile aynı derece de okullarda okutulmasında muvaffak oldular. Diğer bir deyişle öğrencilere bir yanda bilimsel gerçekler öğretilirken diğer bir yandan hayatın “üstün bir akıl” tarafından da yaratılmış olabileceği anlatılıyor. (…) Bu netice öyle tesadüfler sonucu ortaya çıkmadı elbet: Amerikalı dindar Müslümanlar ülkelerini kitaplar, DVD’lerle donattılar. Yapılan bir araştırma sonucuna göre Amerikalıların %28’i evrim teorisine inanırken, %48’i kesinlikle yaratılışa inanıyor!
İsviçre henüz bu noktada değil. Science dergisini yaptığı bir araştırma İsviçre halkının üçte birinin evrime inandığını ortaya koyuyor! Ve propaganda çoktan başladı. Almanya, Belçika ve Fransa’nın ardından, Türk bir yazar binlerce yere kitabını yolladı... Bu gönderilen daha sadece birinci cildi! (…)





mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Avrupa Konseyi, yaratılış karşıtı raporu görüşmeye bile gerek duymadı - Zaman - 27 Haziran 2007

Avrupa Konseyi, yaratılış karşıtı raporu görüşmeye bile gerek duymadı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), tüm dinlerde yer alan yaratılış inancının okullarda yasaklanmasını teklif eden tartışmalı "Eğitimde Yaratılışçılık Tehlikesi" isimli raporu tartışmayı reddetti.



AKPM Başkanı Linden, rapora itiraz etti. Fransız vekil Lengagne evrimi savunuyor.

Fransız Sosyalist milletvekili Guy Lengagne tarafından hazırlanan rapor, okullarda sadece Darwinci evrim teorisinin öğretilmesini savunuyordu. Daha önce Kültür, Bilim ve Eğitim Komisyonu'nda kabul edilmesine rağmen, dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında 63'e karşı 40 oyla görüşmeyi reddetti. Özellikle Türk, Rus ve Bulgar milletvekillerinin yoğun tepkisiyle karşılaşan raporun kaldırılmasında, AKPM Başkanı Rene Van der Linden'in girişimlerinin de etkisi olduğu iddia edildi. Avrupa Konseyi kaynakları, bu haftaki genel kurul toplantısında ana konu olarak "dinlerarası ve kültürlerarası diyalog" seçildiğini hatırlatarak, özellikle İslam ülkelerinde ve eski Sovyet ülkelerinde yaşayan insanların hassasiyetlerini göz önünde bulundurduklarını belirtti. Yetkililer, ayrıca, Lengagne'in raporun sonuç bölümünde bilimsel bir teori olan Darwin'in evrim teorisini tek hakikat olarak kabul ederek siyasetçi rolünü aştığını savundu.
Fransız raportör, raporu komisyona geri gönderen kararı büyük bir şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederken, "AKPM' deki 4 yıllık görev sürem boyunca ilk kez komisyonlarda kabul edilen bir raporun görüşülmeden reddedildiğine şahit oluyorum." şeklinde konuştu. Lengagne, AKPM Başkanı Linden'in de uzun süredir raporu gündemden çıkarmak için çabaladığını iddia etti. Raporunun özellikle Rus ve eski Sovyet ülkelerinden gelen milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılaştığını belirten Lengagne, Avrupa'nın "Ortaçağ anlayışına geri döndüğünü" iddia etti. Lengagne, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yi de "Avrupa'da evrime en çok inanan ülke İzlanda, en az inanan ise Türkiye. Avrupa'daki en güçlü evrim karşıtı radikal akımlar da bu ülkede bulunuyor." dedi. Raporda, kamuoyunda "Harun Yahya" ismiyle de bilinen Adnan Oktar'ın "evrim teorisi karşıtı" kitaplarının okul kütüphanelerinden çıkarılması isteniyordu. Evrim tartışmaları, şubat ayında Harun Yahya'nın "Yaratılış Atlası" isimli kitabını Fransızcaya çevirerek birçok ortaokul ve liseye, ayrıca Fransız üniversitelerinde görev yapan 400'e yakın biyoloğa posta yoluyla göndermesi ile başlamıştı. Olayın büyük medyada haber olmasının ardından, dönemin Milli Eğitim Bakanı Gilles de Robien, bir uzmanlar heyetine danışarak Yahya'nın kitabının okulların kütüphanelerine girmesini yasakladı. Komisyona geri gönderilen raporda, İsviçre, Belçika ve İspanya'daki Yahya kitaplarının da kütüphanelerden kaldırılması talep ediliyordu.
Tekrar görüşülmek üzere Kültür, Bilim ve Eğitim Komisyonu'na gönderilen raporun tekrar AKPM gündemine gelmesi beklenmiyor. Zira, Fransa'da haziran ayında yapılan milletvekili seçimlerinde tekrar seçilemeyen Lengagne'in AKPM'deki son toplantısıydı. Fransız milletvekili, yaradılışı reddeden raporunun AKPM Genel Kurulu'na gelme ihtimalini "Bu konuda çok ümitsizim. Bu raporun bir daha tartışılma ihtimalini sıfır olarak görüyorum." dedi.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=556595

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Yaratılış Atlası ile İlgili İki Yeni Site

yaratilisatlasi.com


Bu sitede bir yandan fosilin ne olduğunu ; nasıl oluştuğu, nerelerden vene şekilde çıkarıldığı gibi bilgiler elde edecek, diğer yandan "Biz evrim geçirmedik, Yaratıldık" diyen milyonlarca yıllık fosillerin bazı örneklerini yakından tanıyacaksınız. Bu kitapta yer alan fosiller, Yaratılış Gerçeğini ispatlayan yüz milyonlarca fosilin sadece birkaç örneğidir. Ve sadece bu birkaç örnek bile evrim teorisinin bilim tarihinin en büyük sahtekarlığı ve aldatmacası olduğunu ispatlamaktadır. ayrıca bu sitede Yarattılış Atlasının Türkçe ve diğer dillere çevrilmiş ciltlerini de inceleyebilirisiniz.



yaratilisatlasiyorumlar.com


Bu sitede bütün dünyada yankı uyandıran ve ulaştığı her ülkede yabancı basının tabiriyle "İdeolojik Deprem" etkisi uyandıran Yaratılış Atlası adlı kitabın tüm dünyadaki etkilerini ve yabancı basının kitap hakkındaki yorumlarını bulabilirisiniz.

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Taksim Fosil Sergisi Konferansı - 21 Haziran 2007

21 Haziran'da Taksim Fosil Sergisi'nde büyük izleyici katılımıyla gerçekleşen Evrim Teorisinin Hayali Mekanizmaları ve Fosiller başlıklı konferans.

1. Bölüm


2. Bölüm


3. Bölüm


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Sayın Adnan Oktar'ın Yurt Dışına Gideceğini Umanlara Duyuru: Burası Bizim Vatanımız Hiç Bir Yere Gitmeyiz


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Norveçli Müslüman Gençler İslam dinini Harun Yahya’nın eserlerinden öğreniyorlar

Christine M. Jacobsen’ın, 2006 yılının Haziran ayında yayınlanan, Sosyal Antropoloji Bölümü Doktora tezi “Norveç'teki Genç Müslümanların Dini Kimlikleri ve Uygulamaları” başlığını taşımaktadır. Bu çalışmada Harun Yahya’nın çalışmalarının Norveç’te yaşayan Müslüman gençler üzerindeki etkisine de yer verilmiştir.
Çalışmada Harun Yahya eserleri, eserlerinin hangi dillere çevrildiği, internet siteleri, yaratılış gerçeğini anlatan çalışmaları, Darwinizm ve materyalizme karşı olan mücadelesi, çalıştığı uluslararası yayınevleri gibi konularda detaylı bilgi verilmiştir. Çalışmada şu cümleler de yer almaktadır:
Norveç’teki Müslüman gençler daha çok ailelerinin geleneksel dinlerinin etkisi altında. Mezhepler, farklı uygulamalar akıllarını karıştırmış. Genellikle Internet ve kitaplara başvuruyorlar, fakat doğru kaynaklara ulaşma imkanları sınırlı... Harun Yahya’nın çalışmalarını en çok Internetten takip ediyorlar, bir de Ta-Ha Yayıncılık tarafından dağıtılan kitap-CD-filmlerden. İman hakikatlerine önem veriyorlar, ilimlerini artırmanın imanlarını arttığını söylüyorlar...
... Norveç’teki genç Müslümanlar daha çok Harun Yahya ve Fransız Bucaille’ın eserleri ile İslam ve bilim hakkında bilgi alıyorlar.


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

HarunYahya.Org Bülteni (25 Haziran 2007)

Bülteni tam sayfa okumak için tıklayınız.




mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Evrimin Moleküler Açmazı

Evrimin Moleküler Açmazı -1- Hücrenin Kompleks Yapısı


Evrimin Moleküler Açmazı -2- Proteinler Tesadüfe Meydan Okuyor!


Evrimin Moleküler Açmazı -3- Miller Deneyi


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Taksim sergisinde görevliler bilgi veriyor...

Taksimde düzenlediğimiz sergide, stand görevlileri halka fosiller ve evrim teorisi ile ilgili bilgiler aktarıyor.

http://www.youtube.com/user/fosilbulteni



Fosil sergileri ile ilgili diğer görüntüler için YouTube'da bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Taksim fosil sergisi 20 Haziran 2007

En büyük sergilerimizden birini Taksim'de açıldı. Büyük bir ilgi vardı. Ayrıca iki farklı konferans oldu. Ziyaretçiler evrim teorisinin bilimsel olarak geçersiz olduğu konusunda bilgilendirildiler.

http://www.youtube.com/watch?v=Ymrgu3lwe0o



Fosil sergileri ile ilgili diğer görüntüler için YouTube'da bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Samsun Afra AVM'e AKS TV ile röportaj

Sergilerimizle ilgili özet bilgileri aktardığımız bu röportaj 18 Haziran 2007'de AKS Tv'nin ana haber bültenlerinde uydu üzerinden yayınlanmıştır.
mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Karadeniz'den başka bir ziyaretçi ile röportaj yaptık

Fosil sergileri ile ilgili diğer görüntüler için YouTube'da bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

mesajkutusu.blogspot.com

Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Burası Bizim Vatanımız Hiçbir Yere Gitmeyiz


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Hayatımda Hiç Pasaportum Olmadı ki Yurtdışına Çıkayım - Zaman


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Vatan - 22 Haziran 2007


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Karıncaların uzun yaşama sırrı

Karıncaların, topladıkları reçineyle yuvalarını dezenfekte ettikleri, böylece yaşam sürelerini iki kat artırdıkları ortaya çıktı.

Lausanne Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucunda, Formica paralugubris cinsi karıncaların, köknar ağacı ya da reçine parçalarını yuvalarının her yerine yerleştirdikleri belirlendi.

Reçinenin, yuvaya zarar verebilecek Pseudomonas fluorescens bakterisi ve Metarhizium anisopliae mantarının barınmasını engellediğini, üstelik reçinenin içindeki maddelerin karıncıları etkilemediğini belirten İsviçreli bilim adamları, reçinenin tıbbi özelliklerine başvuranların sadece karıncalar olmadığına da dikkat çekti. Bilim adamları, arıların ağaçların tomurcuk ve kabuklarından topladıkları reçineli ve mum kıvamındaki propolisle kovanlarını kapladıklarının, 1980'lerde kuşların da yuvalarına parazite karşı bitkisel bir madde yerleştirdiklerinin anlaşıldığını vurguladılar.

Karıncaların sağlık önlemleri alma becerilerini gösteren bu araştırma Proceedings of the Royal Society dergisinde yayımlandı.

(aa)

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=250076

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Atina'ya yeni cami



Atina'da cami olarak da hizmet verecek bir eğitim ve kültür merkezinin açıldığı bildirildi.




Atina'da yayımlanan Elefterotipiya gazetesi, "Kendilerine cami yaptılar" başlığıyla verdiği haberde, kentin güneyindeki Moshato semtinde, Suudi Arabistanlı iş adamı El Fauzan tarafından 2006 yılında 2,5 milyon Avro'ya satın alınan binanın 1800 metre kare alana yayıldığını yazdı. Gazete, özellikle başkentin de içinde yer aldığı Atika bölgesinde yaşayan Müslümanlara hizmet vermesi hedeflenen "ibadet, eğitim ve kültür merkezinin", çağdaş donanımlara sahip olduğunu ve binaya döşenen halıların ise Türkiye'den getirildiğini kaydetti.

http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=252316



mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Kur’an-ı Kerim ilk kez Gürcü diline çevrildi

Gürcistan’da, Kur’an-ı Kerim ilk kez Gürcü diline çevrildi.
Gürcü çevirmen Giorgi Lobjanidze, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan’da insanların Kur’an-ı Kerim ve İslam dini hakkında doğru bilgiler edinmesini amaçladığını, bu nedenle Kur’an-ı Kerim’i Gürcü diline çevirdiğini kaydetti.
Lobjanidze, çeviriyi 4 yılda tamamladığını ifade etti.
Bu çalışmasıyla halklar arasındaki kültürel gelişmeye katkı sağlayacağına inandığını söyleyen çevirmen, uluslararası yardım kuruluşlarından maddi destek aldığını söyledi.

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Dünya Basınında Çıkan Haberler

http://www.dunyadanyankilar.com/haberler.php

mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

El Cezire Ana Haber Bülteni'nde Fosil Sergisi

Beşiktaş Çarşı'dak fosil sergisi esnasında El Cezire'nin yaptığı röportajlar
mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Dünya Basınıyla Boğazda Basın Toplantısı

Dünyanın önde gelen basın kuruluşları mensuplarıyla, İstanbul Boğazı'ndaki tekne gezintisi eşliğinde yapılmış olan basın toplantısını ve Sayın Adnan Oktar'ın birçok konuda yapmış olduğu önemli açıklamaları aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz:

http://www.harunyahya.com/new_releases/news/070608_pressconference.php


mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir

Türk Yaratılışçılığı Kök Salıyor!

ABD’nin en önemli gazetelerinden biri olan The Washington Times Gazetesi, 9 Haziran 2007 tarihli sayısında, Nicholas Birch imzasını taşıyan “Türk Yaratılışçılığı Kök Salıyor -4 kişiden 3’ü Darwin’in evrim teorisini reddediyor” başlıklı bir haber yayınladı. Yazıda Adnan Oktar'ın Harun Yahya müstear ismiyle yazdığı "Yaratılış Atlası" adlı eserin Avrupa’daki etkisinden ve kitabın içeriğinden bahsedildi. Haberde Adnan Oktar’ın New York Times, Le Monde, Reuters, Stern, Newsweek gibi büyük yabancı medya kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısından da izlenimler aktarıldı.

Dünyanın dört bir yanındaki binlerce gazete ve derginin, internet sitelerinin de alıntı yaparak yayınladığı haberde özetle şu ifadeler yer alıyordu:

“Bilimsel yaratılışçılığın” İslami bir versiyonu, dört kişiden üçünün Charles Darwin’in evrim teorisini reddettiği Türkiye’de verimli toprak buldu.

Bu görüşün önde gelen savunucusu saçları omuz hizasında olan ve pahalı takım elbiseli Tarkan Yavaş, hayattaki amacının “Türkiye’yi ateist materyalizmden ve Darwin’in kapısını açtığı ahlaksızlıktan temizlemek” olduğunu söylüyor.

Yavaş 1990 yılında kurulan Bilim Araştırma Vaktı’nın (BAV) kamusal yüzü.

Üniversiteyi bırakmış karizmatik bir kişi olan Adnan Oktar’ın önderliğindeki BAV’ın son yayını, grubun Şubat ayında İngiltere, Fransa, İskandinavya ve Türkiye’deki bilim adamı, gazeteci ve okullara gönderdiği 770 sayfalık, yaklaşık 6 kg ağırlığındaki “Yaratılış Atlası” adlı büyük bir kitap.

… Detaylarda farklılıklar olsa da Kutsal Kitap ve Kuran’da anlatılan yaratılış inancına göre Allah herşeyi altı günde yarattı.

Atlasta, sayfalarca fosil ve canlı türlerinin fotoğrafları yanyana verilerek benzerliklerin türlerin zaman içinde uyum gösterdiği iddialarını çürüttüğü savunuluyor.

Politik mesaj ise farklı: komünizm, Nazizm ve alevler içindeki İkiz Kulelere ait bir fotoğrafın altında 11 Eylül’den evrim sorumlu tutuluyor.

Metinde “Darwinizm, çatışmaya değer veren tek felsefedir” açıklaması yapılıyor. Sn. Yavaş, “bilimsel saflarda kültürel bir savaş veriyoruz” dedi.

O ve onun gibiler Türkiye’de kendilerine verimli bir toprak buldular. Geçen sene yapılan bir araştırma Türklerin sadece yüzde 25’inin evrimi kabul ettiğini gösterdi. Fen dersi öğretmenleri bile etkilenmişler; 2005 senesinde yapılan bir anket yaklaşık yüzde 50’sinin teoriyi sorguladığı veya reddettiğini ortaya koymuştu.

İstanbul Üniversitesinden genetikçi Haluk Ertan, “Türkiye Orta Doğu’da yaratılışçılığın merkez bürosu oldu” dedi. Yavaş ise “Sadece Orta Doğu’da değil, dünyada,” dedi ve ekledi, “Darwinizm Türkiye’de ölüyor.”

… BAV son on yıl içinde yaratılış konulu yüzlerce konferansın yanı sıra son dönemde de Amerikan tarzı bir dizi “yaratılış müzesi” organize etti.

Dün, Adnan Oktar, İstanbul Boğazının Karadeniz’e yakın kuzey kıyılarının açığında lüks bir yatta bir basın toplantısı düzenledi, ve dünyadaki kötülüklerin Darwinizmin doğrudan birer sonucu olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansı, “Komünizm, faşizm, ve Masonlar Darwinizm değerleri üstüne kuruludur, dünya kapitalist gücü de aynı değerler üstüne kuruludur… Hitler de, Mao da Darwinistti” dediğini kaydetti.

“Bilim adamlarının, gerçeğin tekelini ellerinde bulundurdukları şeklinde kendimizi kandırmayacağız,” dedi.

Türkçe konuşan Sn. Oktar Internet sitelerinden her ay bir milyon kitap ve belgesel filminin indirildiğini söyledi. Kitap ve belgesel filmlerinin 170 ülkede dağıtıldığını da sözlerine ekledi. Harun Yahya müstear adıyla Sn. Oktar tarafından yazıldığı iddia edilen farklı dillerdeki onlarca kitap yatta sergileniyordu. Başlıklardan bazıları: “Darwinizmin Karanlık Büyüsü,” “Tarihi Bir Yalan: Kabataş,” ve “Allah’ın Munis Sanatı.”
mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir