VİCDAN SAHİBİ İNSANLARA DÜŞEN SORUMLULUK

Kuran ahlakının tüm insanlar arasında yaygınlaşması için çaba harcamak iman ve vicdan sahibi tüm insanların sorumluluğudur. Allah Kuran’ın “Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır.” (Al-i İmran Suresi, 104) ayetiyle bu yükümlülüklerini insanlara bildirmiştir. Bir başka ayette ise Allah tüm inananlara “... Artık hayırlarda yarışınız. Tümünüzün dönüşü Allah'adır...” (Maide Suresi, 48) şeklinde buyurmuştur. Bu nedenle her insan elindeki imkanlar ölçüsünde insanları hayra çağırmaya, Kuran ahlakının tebliğ edilmesine destek olmaya çalışmalıdır.

Bunun için bir kimsenin maddi imkanları yeterli olmayabilir; böyle bir çalışmaya çok büyük bir zaman ayırmaya imkanı olmayabilir. Ama vicdanını kullanan insan, elindeki imkanlar ölçüsünde mutlaka yapabileceği bir şeyler bulabilir. Belki kitap bastırıp insanlara dağıtamayabilir; insanlara Kuran ahlakını tanıtıcı belgeseller üretemeyebilir; İslam'ı tanıtıcı siteler hazırlayamayabilir. Böyle bir durumda kişinin yapabileceği, başkalarının büyük bir gayretle yaptığı faydalı çalışmaları yaymak olabilir.

İşte bu noktada Harun Yahya eserleri vicdan sahibi insanlar için büyük bir kaynaktır. Hiçbir ticari kaygı ve maddi çıkar amacı gütmeden, yalnızca Allah rızası için, büyük bir özveri ile hazırlanmış bu eserleri başkalarına tavsiye etmek, bu eserleri insanların satın almalarını, imkanı olmayanlarında satın alamasalar dahi internetten okumalarını sağlamak da büyük bir hizmettir. Bu şekilde tek bir kişi yüzlerce arkadaşını kitap ve makaleleri okumaya, belgeselleri seyretmeye, sesli anlatımları dinlemeye yöneltebilir. Bu arkadaşlarından her biri de yine aynı şekilde yüzlerce kişiyi teşvik etmiş olsa, Kuran ahlakı bu kitaplar vesilesiyle çok kısa zamanda çok sayıda insana ulaşmış olacaktır.

Bu kişilerden her biri evine gelen misafirlere, iş yerine gelen müşterilerine, okuldaki arkadaşlarına, üye olduğu dernek üyelerine bu kitapları tavsiye edebilir. Dergi çıkarıyorsa bu dergide, TV kanallarıyla bir bağlantısı varsa TV programlarında Harun Yahya eserlerinin tanıtımını yapıp insanları bunları okumaya, izlemeye ve dinlemeye teşvik edebilir. Bu eserlerin daha geniş kitlerere ulaşabilmesi ve Kuran ahlakının insanlar arasında yaygınlaşması için neler yapılabileceği konusunda yeni fikirler geliştirip bizlere ulaştırabilir. Bunun için yapacağı, bilgisayarındaki tek bir tuşa basarak bir mesaj yollamaktan ibarettir. Bunun dışında ayrıca yine tek bir tuşa basarak çevresindeki insanlara internet sitelerinin, kitapların ve diğer çalışmaların tanıtımını yapabilir.

Görüldüğü gibi gerçekten kendi üzerine düşen tebliğ görevini yerine getirmek isteyen ve buna yol arayan kimseler için yapılabilecek çok fazla şey vardır. Önemli olan kişinin, bu konuda aklını ve vicdanını samimiyetle kullanmasıdır. Allah Kuran ayetlerinde bu gerçeği insanlara bildirmiştir:

Şüphesiz, bu bir öğüttür. Artık dileyen Rabbine bir yol bulabilir. (Müzzemmil Suresi, 19)

… Kim Allah'tan korkup-sakınırsa, (Allah) ona bir çıkış yolu gösterir; (Talak Suresi, 2)

Bu nedenle Kuran ahlakının tebliğ edilmesi için yapılan çalışmaları sadece takdir etmek, fakat bu yönde bir çaba harcamamak iman eden bir kimsenin vicdan anlayışına uygun değildir. Allah ahirette insanı böyle bir tavırdan dolayı sorumlu tutabilir. Özellikle de Filistin, Çeçenistan, Doğu Türkistan gibi dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanların büyük baskı altında olduğu böyle bir dönemde iman edenlerin birbirlerine destek olmaları çok büyük önem kazanmaktadır. Böyle bir durum, kısıtlı olan zamanı çok daha iyi kullanmayı ve durmaksızın Kuran ahlakının yayılmasına destek olacak çalışmalar yapmayı gerektirmektedir. Küçük büyük demeden ihlasla yapılan tüm çabaların biraraya getirilmesi, Allah’ın yardımıyla inşaAllah güzel ahlakın tüm insanlar arasında yaygınlaşmasına vesile olacaktır. Bu, aynı zamanda da Allah’ın tüm Müslümanlar üzerine yüklediği bir sorumluluktur. Kuran’da Allah’ın bu emri şöyle bildirilmiştir:

Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çaba harcayanları sever. (Saff Suresi, 4)


Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Kuran ahlakını tebliğ eden bu kitapların daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi için, kişilerin imkanları doğrultusunda yapabilecekleri şeylerden bazılarını “nasıl yardımcı olabilirsiniz” bölümüne girerek öğrenebilirsiniz.
Eğer Harun Yahya’nın eserlerinde anlatılan gerçekleri benimsiyor ve bunların daha fazla insana ulaşmasını istiyorsanız, sizin de yapabileceğiniz pek çok şey var:

Tüm arkadaşlarınıza Harun Yahya internet sitelerini tavsiye edebilir, bu sitelere üye olmalarını sağlayabilirsiniz. Tanıdığınız arkadaşlarınıza e-mail mesajı göndererek, onlara Harun Yahya internet sitelerinin linklerini gönderebilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızda tek bir tuşa basmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde yapılacak olan bir iki saniye sürecek bir çalışma, Kuran ahlakının yayılmasında büyük bir hizmete dönüşecektir.

Bir misafiriniz geldiğinde, araba, otobüs ya da vapur gibi vesayetlerle yaptığınız yolculuklarda ve hatta yolda yürürken dahi arkadaşlarınızla yaptığınız sohbetlerde Harun Yahya’nın kitaplarından konular seçerek gündemler oluşturabilir, boş ve amaçsız vakit geçirmeyi engelleyebilirsiniz. Bunun için özel zaman ayırmanız gerekmeyecek, zaten sohbet ederek geçireceğiniz bir vakti, hikmetli bir şekilde değerlendirmiş olacaksınız.

Okulunuzun ya da işyerinizin kütüphanelerine, bekleme salonlarınıza, evinizin kütüphanesine ya da okuma köşelerine Harun Yahya’nın kitaplarını yerleştirip, insanların gerçeklere daha kolay ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Böyle bir düzenleme yapmak birkaç dakikadan fazla zamanınızı almayacaktır.

Kendi semtinizdeki kitabevlerini, Harun Yahya eserlerinin satışını yapmaları ve en güzel şekilde sergilemeleri konusunda teşvik edebilirsiniz. Bu kimselere böyle bir teklif götürmek de yine birkaç dakikadan fazla sürmeyecektir.

Harun Yahya’nın kitaplarına abone olup, çevrenizdeki insanları da abone yapabilirsiniz. Böylece Kuran-ı Kerim’in günümüze bakan yorumlarını ve günümüzdeki bilimsel gelişmelerin Allah’ın varlığını nasıl ispatladığını yakından takip etmiş olursunuz.

Harun Yahya’nın eserlerinden yayınlanarak hazırlanan İlmi Mercek, İlmi Araştırma ve Düşünen Çocuk dergilerini takip edebilir ve çevrenize de bunları teşvik edebilirsiniz.

Bu dergilerle birlikte ücretsiz olarak verilen belgesel filmleri arkadaşlarınızla, ailenizle seyredebilirsiniz. Toplu bulunulan ortamlarda seyredilmesini sağlayabilirsiniz. Hatta bu eserleri dilediğiniz kadar çoğaltıp, dilediğiniz şekilde dağıtabilirsiniz.

Internet sayfalarımızda ve diğer eserlerimizde kullanabileceğimiz daha ileri teknolojileri bize bildirebilir, tavsiye edebilirsiniz. Bunun için de yine yapmanız gereken yalnızca bilgisayarınızdan tek bir mesaj yollamak olacaktır.

Ateizm, komünizm, faşizm gibi din dışı sapkın ideolojilerle fikri yönden mücadele edebilmek için kendinizi Harun Yahya’nın kitaplarındaki bilgilerle kültürel yönden geliştirebilir, hidayete vesile olan önder bir insan olabilirsiniz.

Harun Yahya’nın kitaplarının yabancı dillere çevrilmesini sağlamak için gönüllü çevirmenler bulabilirsiniz. Böylelikle tüm dünya ülkelerindeki insanların Kuran ahlakını öğrenmelerine vesile olursunuz.

Harun Yahya’nın eserlerinden faydalanılarak hazırlanan filmlerin ve ses kasetlerinin yaşadığınız bölgedeki yerel televizyon ve radyo kanallarında yayınlanması için aracı olabilirsiniz. Bunları yurt dışındaki kanallarda da yayınlatmak için aracı olabilir, tüm dünya insanlarının Allah’ın yaratış sanatına şahit olmalarını sağlayabilirsiniz. Eğer filmleri ve ses kasetlerini yayınlatmak için imkanınız varsa, bunlara ücretsiz ulaşabilmek için bize bu site kanalıyla mesaj yollayabilirsiniz.

Ulusal veya yerel basında Harun Yahya’nın makalelerinin yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için yine bize başvurun. Böylece aracı olduğunuz gazete ve dergiye düzenli olarak, gerekirse sayfa düzeni dahi yapılmış makaleleri ulaştırabilirsiniz.

Harun Yahya’nın kitaplarını bizlerle bağlantıya geçerek, metne sadık kalma şartı ile telif ücreti ödemeden basıp dağıtabilirsiniz.

Evrim teorisinin bilimsel geçersizliği konusunda kendinizi yetiştirip, yaratılış gerçeğini insanlara bir konferans konuşmacısı gibi anlatabilirsiniz. İnsanları Darwinizm ve materyalizm gibi yanılgılara karşı bilinçlendirebilir, bilimin yaratılışı ispatladığını gösterebilirsiniz.

Oturduğunuz semt veya şehirde Kuran Mucizeleri, Evrenin Yaratılışı veya Yaratılış Gerçeği konulu konferanslardan birinin yapılmasını sağlamak için ya kendiniz veya tanıdığınız bir kuruluşun organizasyonu ile insanların görsel olarak gerçeğe ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Harun Yahya’nın devlete ve millete olan bağlılığını örnek alıp, lider bir Türkiye oluşması için elinizden geleni yapabilirsiniz.

Yabancı dillere çevrilmiş eserlerin yurtdışında basımını ve dağıtımını yapabilecek kişi ve kuruluşlar bulabilirsiniz. Dünya çapında inkarcı felsefelerin yıkıcı etkisinin ne denli büyük olduğu hatırlanırsa bu faaliyetin ne kadar hızlı yapılması gerektiği ortadadır.

Sitelerimizin linklerini ve banner'larını kendi sitelerinize koyabilir ya da tanıdığınız kişilerin sitelerine koymalarını teşvik edebilirsiniz. Bu banner'ları kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, buradaki linkten de hazır banner kullanabilirsiniz.

Bloglarınızı hazırlarken Harun Yahya'nın eserlerinden istifade edebilirsiniz. Harun Yahya'nın kitaplarını, makalelerini, belgesellerini bloglarınızda yayınlayabilirsiniz.

Harun Yahya basın toplantılarını, röportajlarını, belgesellerini youtube, google video gibi video sitelerine yükleyerek yaygınlaştırabilirsiniz.


ÖNEMLİ NOT:

Her ne kadar iyi niyetli de olsa, sitelerimizin tanıtımlarını yüksek sayıda kişilere e-mail yoluyla göndermeyiniz. Bu şekildeki toplu e-mail gönderimi karşı tarafın talebi olmadığı sürece “spam” olarak kabul edilmektedir ve internet hukukuna aykırı bir girişimdir ve tanıtımı yapılan sitenin kapanmasına kadar varabilecek sonuçlar doğurabilir. Sitelerimizin daha çok kişi tarafından takip edilmesini, kitapların ve belgesellerin daha fazla kişiye ulaşmasını talep ediyorsanız sadece tanıdığınız kişilere tavsiyede bulununuz, tanımadığınız kişilere toplu e-mail gönderimi yapmayınız.

Harun Yahya konferanslarında kullanılan konferans prezentasyonlarını buradan indirebilirsiniz.

Destek olabileceğiniz diğer konuları öğrenmek istiyorsanız, lütfen www.islamahizmet.com sitesini ziyaret edin.
Bu ve benzeri desteklerin tümü için, bizimle destek@harunyahya.org adresinden bağlantı kurabilirsiniz.

Her biri önemli bir destek anlamına gelecek olan bu çalışmalar, eğer Allah'ın rızası gözetilerek yapılırsa, inşAllah büyük manevi kazançlara da vesile olacaktır. Çünkü bir Kuran ayetinde belirtildiği gibi, "Kim, güzel bir aracılıkla aracılıkta bulunursa, ondan kendisine bir hisse vardır..." (Nisa Suresi, 85)