Harun Yahya Danimarka'da Konuşulmaya Devam Ediyor

Darwinizm ve Terörizm 15 Yıl İçerisinde Sona Erecek
Danimarka'nın günlük gazetesi Kristeligt Dagblad, Yaratılış Atlası'nın Danimarka'daki etkilerini değerlendiren Morten Mikkelsen imzalı bir yazıya yer verdi. 110 bin okuyucusu olan gazetenin, Harun Yahya ile ilgili yayınlanan bu altıncı haberinde, Yaratılış Atlası hakkında özetle şu bilgiler aktarıldı:

... Türk yazar Harun Yahya ve kitabı Yaratılış Atlası'na göre, dünya üzerinde terörizme yol açtıkları için, Darwin ve Darwinizm bundan sorumlu tutulmalılar.
Geçtiğimiz yıl içerisinde bu ünlü kitabın binlercesi Hollanda, Fransa ve Danimarka da dahil olmak üzere birçok ülkede eğitim kurumlarına, araştırmacılara, politikacılara ve filozoflara gönderilmişti...

Danimarka Halk Partisi’nin eğitimle ilgili sözcüsü Martin Henriksen, kitabın alıcılar tarafından heyecanla karşılandığını bildirdi... Yaratılış Atlası, İngilizce adıyla Atlas of Creation, Türk yayıncı Global Yayıncılık tarafından basıldı... Harun Yahya bir müstear isim ve bu isim 200’den fazla yayında yer alıyor. Yaratılış Atlası adlı eserin yazarının gerçek ismi Adnan Oktar. Oktar görevinin, yanlış ve zararlı olduğunu düşündüğü Darwin’in evrim teorisi hakkında şüphe uyandırmak olduğunu gizlemiyor. Bunun yerine kendi oluşturduğu yaratılışçılık görüşüyle İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik dinlerine hitap ediyor. Kısa süre önce İstanbul Boğazı’nda lüks bir yatta televizyon için düzenlediği basın toplantısında, Adnan Oktar kendinden emin bir şekilde Darwinizm’in ve terörizmin 15 yıl içerisinde sona ereceğini ve bunun ardından insanlığın yeni bir "barış çağına" gireceğini açıkladı.

Muazzam Eser: Yaratılış Atlası


Danimarka'nın köklü günlük gazetelerinden Kristeligt Dagblad, 5 Mart 2007 tarihinde, Doğa Felsefesi Profesörü Jens Morten Hansen'in Yaratılış Atlası ile ilgili görüşlerine yer verdi:
... İstanbul’daki bir yayıncıdan yaklaşık 10 kilo ağırlığında bir kitap aldım. Bu, doğa bilimleriyle ilgili “Yaratılış Atlası” adını taşıyan bir çalışmaydı ve fosiller yoluyla evrim teorisinin “sahtekarlıklarını” anlatıyordu. Doğa bilimleri ve özellikle jeoloji insanlığın bozulmasına sebep olmuş, onları materyalistlere dönüştürmüş ve sonuçta Naziler, komünistler ve terörist oluşmuştu.

… Gaz kullanılarak öldürülmüş Yahudiler, kahraman Filistinliler ve diğer yanda Batılı görünümlü dazlaklar ve İkiz Kulelere yapılan saldırıyı gösteren resimler vs. ile Batının doğa bilimleri ve terörizm arasındaki bu "dehşet verici bağlantısı" tüm dünyada görülmekteydi.
Diğer yandan İslam’ın hak öğretilerinin barışı, hoşgörüyü, ifade özgürlüğünü ve insancıllığı tavsiye edip uyguladığını anlıyoruz… Aynı muazzam eserin içerisinde 18 adet daha, geniş kapsamlı ve 22 dile çevrilmiş "doğa bilimlerini eleştiren" çalışmalar olduğunu görüyoruz...

Yaratılış İnancı Avrupa'da Hızla Gelişiyor

125 bin tirajlı, Danimarka'nın en köklü günlük gazetesi Berlingske, 26 Haziran 2007 tarihli yayınında, Avrupa Konseyi'nin yaratılış inancına karşı hazırlanan raporu reddetmesini değerlendirdi. Yaratılış Atlası'nın Avrupa'daki güçlü etkisi üzerine, sol görüşlü konsey üyeleri tarafından hazırlanan raporun reddedilmesi, Avrupa'nın dine yaklaşımında önemli bir gelişme olarak kaydedildi. Söz konusu haberde şöyle aktarıldı:

Avrupa Konseyi’nde muhafazakar çoğunluk, Hıristiyan ve Müslüman grupların Darwin’in evrim teorisini eleştiren "yaratılışçılık" görüşlerini kınamaktan vazgeçti. Dün, Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülkenin eğitimine “yaratılışçı” fikirleri dahil etmeye çalışan dini gruplara karşı uyarıda bulunan bir raporu, konseyin onaylaması gerekiyordu. Fakat Belçikalı muhafazakar grubun lideri Luc van den Brande’ye göre rapor fazlasıyla eleştirel bulunduğu için oylama reddedildi.
... Guy Lengagne’nin raporuna göre yaratılışın Allah’a ait olduğunu açıklayan bu düşünce, Avrupa’da Hıristiyan ve Müslüman çevrelerde hızla ilerliyor.

2004 ve 2005 yıllarında İtalya ve Hollanda’da bakanlar, yeryüzünün yaratılışı konusu çocuklara öğretilirken, sadece Charles Darwin’in evrim teorisinin ele alınmaması gerektiğini görüştüler. Polonya’da ise 2006 yılında bakan doğrudan bir üslupla, "Evrim teorisi bir yalandır." diye açıkladı. Rusya’da bir Ortodoks kız öğrenci ile babası, Eğitim ve Bilim Bakanlığı'na açtıkları davada, yaygın biyoloji eğitimini protesto ettiler. Moskova Patrikliği'nde idarecilik görevindeki Vsevolod Chaplin de evrim teorisinin totaliter bir ideoloji olduğunu beyan etti.

Bu günlerde aynı zamanda Türkiye’den, vaiz Harun Yahya tarafından güçlü bir “yaratılışçı” propaganda hareketi çıkış yapmış durumda. Bu yıl içerisinde yayınladığı Yaratılış Atlası Fransa, Belçika ve İsviçre gibi ülkelerdeki okullara çok sayıda gönderildi...

Guy Lengagne, Almanya’nın Hesse eyaletinde eğitime başlayan okulların, öğrencilere farklı hayvan türlerinin gelişiminde “yaratıcı bir gücün” müdahale etmiş olması gerektiğini öğrettiklerini bildiriyor.

ABD’de, halkın yüzde 38’i, Darwin’in evrim teorisinin müfredattan çıkartılması gerektiğini düşünürken, Başkan George W. Bush ise, öğrencilere hem Darwin’in ilkelerinin, hem de dini grupların fikirlerinin öğretilmesi gerektiği görüşünü destekliyor.

Avrupa'da evrim teorisinin geçersizliğinin yüksek sesle dile getirilmesinde ve Avrupa'nın imana yönelişinde, Harun Yahya'nın etkisi, pek çok yorumcu tarafından da dile getirilen bir gerçektir. Harun Yahya'nın 250 civarındaki kitabı, tüm dünyada büyük bir ilgi ile okunmaktadır. 40 ülkeden 8 milyon kitabı, 10 milyon üzerinde belgesel filmi satın alınmış ve her ay 5 milyon kişi internetten ücretsiz olarak Harun Yahya'nın eserlerini takip etmektedir. Yaklaşık 40 dilde 200'den fazla internet sitesinden ise, ayda ortalama 658 bin belgesel, 365 bin kitap, 103 bin sesli anlatım izleyiciler tarafından olarak bilgisayarlarına yüklenmektedir. Şimdiye kadar 57 dile çevrilmiş olan kitapları 158 ayrı ülke tarafından okunmakta ve belgeselleri 20 farklı ülkede 100 ayrı televizyon kanalında yayınlanmaktadır. Tüm bu rakamlar göz ününde bulundurulduğunda, Harun Yahya'nın senelerdir vesile olduğu bu eğitim kampanyasının, günümüzde meyvelerini verdiği görülmektedir. Bu eserler imanlı kişilerin imanlarının daha da derinleşmesine; bilgisi eksik kişilerin ise, Allah'ın varlığının delillerini görerek iman etmelerine vesile olmaktadır. Bir Kuran ayetinde şöyle bildirilmektedir:

Ve insanların Allah'ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğünde, hemen Rabbini hamd ile tesbih et ve O'ndan mağfiret dile. Çünkü O, tevbeleri çok kabul edendir. (Nasr Suresi, 2-3)

Darwinistler Yaratılış Gerçeği Karşısında Çaresiz
Danimarka'nın günlük yayın yapan Berlingske gazetesi, 14 Temmuz 2007 tarihli haberinde, Danimarka'da yaratılış inancının gelişimi ile ilgili, Darwinist bilim adamlarının yorumlarına yer verdi. 125 bin tirajlı gazetenin söz konusu haberinde, yaratılışın bu kadar destek bulması karşısında, Darwinistlerin çaresiz olduklarını ifade eden ve yaratılış inancının Danimarka'da üstün geleceğini kabul eden yorumlar aktarıldı.

Ayrıca haberde yetkili makamların yaratılışçı harekete verdikleri destekten bahsedilirken, Avrupa Konseyi'nin yaratılış karşıtı bir raporu görüşmeyi reddetmesi ise, yaratılışçılığın bir "zaferi" olarak değerlendirildi. Konunun Avrupa konseyine taşınmasıyla yaratılışçılığın artık politik bir meseleye dönüştüğü belirtilen haberde, "Türkiye merkezli Müslüman bir yayıncı da, birkaç ay önce yayınladığı muhteşem iki ciltlik ve 500 sayfalık Yaratılış Atlası’nı çok sayıda Danimarka okuluna, aynı zamanda... dindarların çabalarını eleştiren araştırmacılara da gönderdi." şeklinde bildirildi.
mesajkutusu.blogspot.com
Sitemiz kez ziyaret edilmiştir