GEORGE GALLOWAY'in Talk Show Programında Doktorun Açıklaması

7 Kasım 2006'da GEORGE GALLOWAY'in Talk Show programında Doktor ile Richard Dawkins'in Konuşması var. Doktor insanın varlığının evrimle olamayacağını belirtiyor. İngilizce olan bu konuşmayı dinlemek için Play işaretine (aşağıdaki solda bulunan küçük ok işaretine) basınız.
http://www2.talksport.net/podcast/podcast_html.asp?u=http://www1.talksport.net/podcast/talksportGG.xml

Yaprağı taklit eden 47 milyon yıllık böcek fosili

Bilim insanları, bulunduğu yaprağın görüntüsünü alabilen bir böceğin 47 milyon yıllık fosilini buldu.

NTV - Alman araştırmacılar, Almanya’nın fosil cenneti olarak nitelenen Messel kentinde bilimsel adı Eophyllium messelensis olan böcek türüne ait bilinen en eski fosile rastladı. Boyu 6 santimetreyi bulan bu böcek türü, hayatta kalabilmek için üzerinde bulunduğu yaprağın şeklini almak gibi zeki bir strateji geliştirmişti. Keşfi yapan Bonn’daki Paleontoloji Enstitüsü uzmanı Sonja Wedmann böceğin, birçok ağaç türüne ait yaprakları taklit edebildiğini vurguluyor.

Eophyllium messelensis böcekleri düşmanlarından korunmak için şeklini aldıkları yaprak üzerinde saatlerce sessiz durabiliyordu. Yaprak görüntüsünü gerçekçileştirmek için, kafalarını vücutlarının içine çeken bu böcekler, rüzgarda eserken dahi yaprakla birlikte sallanıyordu. Fosili keşfedilen böcek de, başı ve bacaklarını vücudunun içine saklamış şekilde bulundu.


Not: Araştırma Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanmıştır.

O Artık Beş Vakit Namaz Kılıyor

Selin Toktay O'nunla evlenince hayatı değişti. Mankenliği bıraktı, 5 vakit namaz kılıyor.

Bir dönemin marjinal mankeni Selin Toktay, Kayserili işadamı Ali Rıza Özderici ile birlikte olduğundan beri gözlerden uzak bir yaşam sürüyordu. Toktay önce mankenliği bırakıp beş vakit namaza başladı. Geçen hafta da Özderici ile mütevazı ve gizli tutulan bir törenle evlendi.

Toktay'ın nikahı gizlemesindeki sebep, konuşulduğu gibi Özderici Ailesi'nin onu istememesi değil. Aksine Özderici'nin ailesi Toktay'ı benimsedi. Hatta nikah hemen olsun diye Metro City'deki dairelerini onlara tahsis etti. Gizlilik ailenin göz önünde olmak istememesinden kaynaklandı.

http://www.internetajans.com/default.asp?nid=23838

Komünizm Tehlikesi Önemsenmeli

Bu tam sayfa ilan

Yeni Şafak 26 Aralık 2006 Salı
Türkiye 27 Aralık 2006 Çarşamba
Milli Gazete 28 Aralık 2006 Perşembe
Vakit 29 Aralık 2006 Cuma

yayınlanmıştır. Kısmetse yeni gazetelerde yayınyandıkça bilgisi verilecektir.

İlana tıklarsanız % 100 halini görürsünüz. Ama en iyi Save As Target (Farklı Kaydet) diyerek bilgisayarınıza indirip okumanızdır.



Bu ilanın PDF, Word ve JPG'lerini indirmek için tıklayınız.

Darwin yine mahkemelik oldu!

Rusya kamuoyu, 15 yaşındaki bir lise öğrencisinin, evrim teorisinin okullarda okutulmasına karşı çıktığı için açtığı ve St-Petersburg mahkemesinde görülmeye başlanan davayı konuşuyor.

Harun Yahya'nın Rusça eserlerini okuyan ve http://www.harunyahya.ru internet sitesinin üyesi olan, 15 yaşındaki Lise öğrencisi Maria Shraiber ve babası Kirill Shraiber, `Biyolojinin Temelleri` isimli lise ders kitabında empoze edilen Darwin teorisinin, yalan ve bilimsel olmayan temeller üzerine kurulu olduğunu, cocuk ve insan psikolojisini olumsuz şekilde etkilediğini belirtiyor ve Maria`nın Allah'a inanan bir vatandaş olarak haklarının korunmasını ve biyoloji ders kitabının alternatifsiz olarak evrim teorisi üzerine hazırlanmış olmasının yasaklanmasını talep ediyor.

Bu duruşma sebebiyle, Rusya tarihinde ilk defa bir makeme, St-Petersburg sehri Oktyabrskiy Mahkemesi, bilimsel-felsefi bir konunun ayrıntılarına girmek zorunda kalıyor.

İlk duruşmada, Maria'nın hristiyan ortodoks avukatı Konstantin Romanov, «Hz Musa, Hz Isa ve Hz. Muhammed Peygamber'in kökenleri maymunlardan mı geliyor demek istiyorsunuz? Darwinizm konusunun bu şekilde yansıtılmasi ve alternatifsiz olarak okullarla okutulması, ülkemizdeki tek Yaraticiya inanan insanların inanç haklarını ihlal ediyor» şeklinde konuştu.

Yukardaki resimde görüldüğü gibi, basın toplantısı sırasında, evrim teorisine inanan gazetecilere "muz" ikram eden Maria Shraiber ise: «Biyoloji kitaplarında, din hakkındaki ifadeler, genel olarak çok aşağılayıcı ve kin dolu. Allah`ın varlığının, saçma ve bilim dışı bir iddia olduğunu yazan ders kitaplarıyla eğitim görmek, inanan bir kişi için utanç verici ve imkansızdır.» şeklinde konuştu.

Ressam olan Maria`nin babasi ise, kameraların ve basının karşısında kızını hiçbir zaman yanlız bırakmıyor ve şu açıklamalarda bulunuyor: «Bu dava sonucunda, ders kitaplarından, özellikle biyoloji ders kitaplarindan, her türlü temelsiz, ispatsiz bilgiler çıkartılmalı. Ders kitaplarının öğrencilere empoze ettiği evrim teorisinin bilimsel dayanağı olmadigi cok net olan bir yalandir. Darwin teorisi insanin dini inançlarını aşağılamaktadır. Ateizmin temeli olan darwinizm felsefesi, buna inanan kişiler için olumsuz bir yaklaşım oluşturmaktadır ve toplular arası ve dinler arasi çatışmalara yol açmaktadır".

Bir sonraki celsesi 21 Şubat 2007 tarihinde yapılacak olan mahkemeye, St-Petersburg Üniversitesi'nden, biyoloji, tarih ve felsefe fakültelerinden de uzman bilim adamlarının davet edileceği belirtiliyor.

St-Petersburg'lu lise öğrencisinin davasi sadece şehirde degil, tüm Rusya'da büyük yankı uyandırdı. Bütün ilahi dinlerin temsilcileri, Shraiber ailesine desteklerini ilettiler.

Konuyla ilgili beyanat veren St-Petersburg Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler sorumlusu Artemiy Skripkin: «Ateistik dünya bakışı, öğrencilere alternatifsiz ve zorunlu olarak okutulamaz. Bu konuda Maria ile hemfikirim» dedi.

Ayrica bu konu, St-Petersburg'da düzenlenen G8 zirvesi sırasında da konuşuldu... Görüşmelere verilen bir mola sırasında, Abd Başkanı Bush ile İngiltere Başbakanı Blair'in önlerinde duran mikrofonların kapatılması unutulmuştu ve iki ülke liderinin Shraiber davasi hakkında konuştukları duyuldu. Sonrasında, ABD Başkanı Bush'un şu sözleri kayıtlara geçti: "Darwin'in kim olduğunu ve gerçek niyetini bilemem ama, evrim teorisini ben de cok saçma buluyorum!".

Rusya NTV TV kanali, 14.12.2006

Hiç acı duymayan insanların sırrı

Bilim adamları, bazı insanların ömürlerinde hiçbir ağrıyı hissetmemelerine yol açan bir genetik kusur saptadı.

Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bilim adamları, bu çok nadir görülen durum yüzünden hayatlarında ağrı nedir bilmeyen 6 çocuk üzerinde inceleme yaptı. Bu çocukların yaşadıkları deneyimin, ağrının, insanları zarar görmekten kurtaran önemli bir uyarı olduğunu gösterdiği belirtildi.

Bilim adamları, bir ağrı uyarısı olmaksızın hayatın daha tehlikeli olacağını, çünkü örneğin bu çocukların dudaklarını ısırdıklarında hiç acı duymadıklarını belirttiler. Bu çocukların hepsinin dudaklarında ısırmadan kaynaklı yaralar bulunduğu, bazılarındaki yaraların ileride estetik ameliyat gerektirecek boyutta olduğu belirtildi. Çocukların ikisinin de dillerinin üçte birinin olmadığı, çoğunda kemik kırıklarının bulunduğu kaydedildi.

Bu çocukların hemen hepsinin vücutlarında kaynar su veya buhardan ya da radyatörlerin üzerine oturmaktan kaynaklı yanıkların da bulunduğu bildirildi. Çocuklar üzerinde yapılan ayrıntılı incelemede, bu durum dışında çocukların sinir sistemlerinin normal olduğu, sıcak ve soğuğu, dokunmayı, baskıyı hissettikleri belirlendi. Çocukların DNA incelemesinde, ağrıyı hissetmeyi sağlayan bir proteinin işleyişini engelleyen genetik kusur bulundu.

(aa)

Memeliler bilinenden çok daha önce uçabiliyordu

New York - Çin'de ortaya çıkarılan küçük bir sincaba benzeyen yaratığın fosili, memelilerin bilinenden çok daha önce uçtuğunu gösterdi.

Bu keşifle memelilerin, bilim adamlarının uçma kabiliyetini belgelediğinden 75 milyon yıl önce uçmaya başladığı ortaya çıktı.

Nature dergisinin yarınki sayısında yayımlanacak araştırma yazısında, günümüzde uçabilen sincaplar gibi bu yaratığın bir ağaçtan atlarken havada süzülebilmek için kolları arasındaki tüylü bir zarı kullandığı belirtildi.

Yazıda, bu yaratığın bugün yaşayan hiçbir canlıyla bağlantısı olmadığı kaydedildi.

Söz konusu canlının 130 milyon yıl ile 164 milyon yıl arasında bir yaşta olabileceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Uçabilen ya da havada süzülebilen en eski memelinin 51 milyon yaşındaki bir yarasa olduğu sanılıyordu.

http://haber.tnn.net/haber_detay.asp?ID=1617857&cat=SAM

Bursa'da Fosil Sergileri

Televizyon Haberi (AS Merkez)


Fotoğraflar (Özdilek)